Arhitectura românească în detalii - Zilele Arhitecturii

Arhitectura românească în detalii

Locuințe


Lansare de carte și Masă rotundă
Zilele Arhitecturii 2013

Vineri 17 mai 2013, ora 17:30, Iuliu Maniu 19, Cluj

Locuinţe, primul volum al seriei Arhitectura românească în detalii, prezintă 15 proiecte de locuinţe individuale realizate în ultimii 10 ani. Proiectele sunt răspândite pe o arie geografică largă, autorii acestora desfăşurându-şi activitatea în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Evenimentul de lansare din cadrul Zilelor Arhitecturii 2013 Cluj va fi o ocazie pentru a discuta aspecte legate de detalierea şi punerea în operă a proiectului de arhitectură alături de arhitecți care au contribuit la acest volum: István Benedek (Blipsz), Tiberiu Bucșa (SKBD), Arnold Macalik (Atelier FKM), Gábor Tóthfalusi (Tektum) și László György Tulogdy (Tektum). Acest eveniment, moderat de Adriana Măgerușan (Arhiforum), ne va oferi ocazia de a discuta despre rolul detaliului în arhitectura românească, despre cum și de unde învățăm sa realizăm detalii și cum abordează arhitecții invitați etapa de detaliere în proiectul de arhitectură.

Seria Arhitectura românească în detalii îşi propune să prezinte, în volume cu o tematică anume, proiecte de arhitectură din România, punând accentul pe informaţiile tehnice şi detaliile de realizare. În fiecare volum este inclusă şi prezentarea unui proiect studenţesc. Informaţiile sunt completate de articole tehnice ce tratează subiecte relevante pentru tematica aleasă. Această serie urmărește dezvăluirea detaliilor constructive care se află în spatele imaginii de arhitectură, fără a prezenta o soluţie ideală pentru o anumită situaţie. Intenţia este aceea de a revela ceea ce se află ascuns privirii şi cum s-a ajuns la acea imagine construită.