Cine sunt expozanții celui mai mare târg de mobilă din România - BIFE-SIM 2013

Peste 200 de companii din țară și din străinătate se pregătesc pentru BIFE-SIM 2013, cel mai mare târg de mobilă, echipamente și accesorii care va avea loc anul acesta, între 17-21 septembrie 2013, la Romexpo.

Fie că vorbim despre mobilierul din lemn masiv, care i-a făcut renumiți pe producătorii români peste hotare, fie despre articole extravagante, unice și spectaculoase, în ton cu trendurile internaționale, BIFE-SIM 2013 va aduce în fața vizitatorilor săi cele mai variate design-uri. Fiecare expozant va încerca să surprindă cu oferte personalizate, parte dintre acestea prezentate în premieră la BIFE-SIM 2013.

CINE SUNT EXPOZANȚII?

Una dintre companiile de top care își va bucura clientii la BIFE-SIM 2013 este SIMEX – producător român apreciat internațional pentru mobile din lemn masiv, de artă și sculptată. Surpriza firmei SIMEX pentru BIFE-SIM 2013 va fi un program pe relația vest, unde nu am mai fost prezenți de peste 15 ani. Pe lângă acest program, vom avea trei modele noi, câte unul pentru fiecare palier: ieftin, mediu și scump, a declarat Cristian Bilz, Director General SIMEX.

Articolele expuse în cadrul târgului BIFE-SIM vor îndeplini toate caracteristicile de calitate. Calitatea ar trebui să fie în strânsă corelare cu prețul, iar prin cuvântul calitate înțelegem totalitatea caracteristicilor pozitive ale materialelor folosite, complexitatea produselor, gradul de finisare și aspectul produsului. Ceea ce contează este că, pe un anumit segment de preț, să oferi din toate cele patru, la nivel maxim, este de părere Daniel Egri, Director General MOBEX, firma care va prezenta în premieră la BIFE-SIM 2013, colecții cu programe complete și dezvoltate.

Și sectorul de Accesorii va fi reprezentat de cele mai sonore nume de pe piață, astfel ca publicul va beneficia de o gamă largă de oferte. Cele mai importante sunt noile soluții digitale, o platformă de lucru unică, disponibilă deja în showroom-ul distribuitorilor EGGER, care oferă posibilități îmbunătățite de vizualizare pentru clientul final, dezvăluie Emanuel Rucăreanu, Director General Egger România. Și Hafele România va miza pe inovație la BIFE-SIM 2013 - Vom prezenta accesorii funcționale într-un ambient de 39 de mp în care veți putea experimenta tot ce are nevoie o locuință moderna. Hafele Cube a fost prezentat pentru prima dată în 2012, în Germania, cât și în alte părti ale lumii, inclusiv la Interzum 2013, unde s-a bucurat de un mare succes ceea ce ne motivează să îl expunem și la BIFE-SIM 2013. De asemenea, vom prezenta electrocasnice de înaltă calitate și cu design deosebit, opere ale unor arhitecți și designeri renumiți pe plan mondial, a declarat Ovidiu Toader, Director General al companiei.

Pentru specialiștii industriei de mobilă, BIFE-SIM 2013 va aduce în prim-plan cele mai noi tehnologii de prelucrare a lemnului. De la Primultini-Italia, vom avea noile modele de cărucioare portbușteni cu morse complet independente și sisteme îmbunătățite de optimizare a tăierii, viteze de avans de peste 200m/minut; multilame cu grosimi de tăiere de la 160 la 250 mm, multilame lansate pe piață în urmă cu un an, sunt deja în producție peste 30 de bucăți. De la Paul-Germania, le vom aduce clienților noile linii de optimizare, atât pentru cherestea verde, cât și pentru obținerea semifabricatelor, iar de la Baschild, venim cu noi tehnologii de uscare a lemnului, a declarat Paul Teodorescu, Director General WOODEXPERT. Și pentru Leitz România, BIFE-SIM-2013 reprezintă un eveniment major - Întrucât în acest an s-a desfășurat și cel mai mare târg de profil din lume, Ligna Hanovra, unde Leitz a fost prezentă cu multe inovații, desigur că acestea vor fi capul de afiș al standului nostru, a spus Silviu Coconu, Director General LEITZ România.

EVENIMENTE ȘI PROIECTE DE AMPLOARE

Târgul va găzdui o serie de evenimente organizate atât cu participarea specialiștilor din industrie, cât și a vizitatorilor. Astfel, pe durata BIFE-SIM 2013 va avea loc Furniture Forum –  conferința pe teme de interes pentru industria de profil, vor fi puse în practică Innovation Tour – un concept care pune în lumina reflectoarelor produsele zilei “de mâine” și Designers say – un loc special unde designerii vor oferi vizitatorilor sfaturi de amenajare a locuinței. De asemenea, se vor desfășura Atelierele (Re)Creative și Concursul Național de Design de Mobilier.

În plus, sub conceptul Hosted Buyers, pe durata târgului vor fi organizate, pentru vizitatorii specialiști din străinătate, evenimente B2B, astfel că vizitarea târgului să devină o experiență inedită și completă. Așadar, între 17-21 septembrie 2013, profesioniștii în domeniu din străinătate sunt invitați să participe la călătorii de afaceri în România. Aceștia vor putea opta pentru o excursie, într-o locație la alegere: Delta Dunării sau Poiana Brașov.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo și co-organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerș și Industrie din România și Euroexpo. Pentru mai multe detalii, accesati www.bife-sim.ro