Colours of Cluj

Festivalul Colours of Cluj va avea loc în perioada 1 – 4 august 2013 şi este un festival dedicat şi realizat cu implicarea clujenilor.

Tema primei ediţii a festivalului, ÎMPREUNĂ, accentuează invitaţia pe care dorim să o adresăm clujenilor, aceea de a revizita împreună spaţiile publice ale oraşului şi de a realiza împreună acest eveniment. Astfel, festivalul se va desfăşura la începutul lunii august, când oferta de evenimente dedicate clujenilor lipseşte din peisajul artistic local. De asemenea, festivalul va avea loc exclusiv în spaţii publice, pe străzi, în parc, în pieţe şi în Grădina Botanică, pentru a atinge categorii cât mai diferite de publicuri. Iar în privinţa propunerilor de evenimente, pe de o parte, Festivalul va avea ca invitaţi în preponderenţă, artişti clujeni, iar pe de altă parte, va oferi numeroase momente participative, în care spectatorii vor fi invitaţi să ni se alăture prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti şi alte asemenea întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Festivalul este organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Umbră pentru centrul Clujului

În cadrul festivalului Colours of Cluj (1-4 august 2013), proiectul “Umbră pentru centrul Clujului” propus de colectivul de La Terenuri – Spaţiu Comun în Mănăștur a fost selectat spre realizare în urma unui Call for Projects. Proiectul constă în realizarea a 7 jardiniere mobile din materiale reciclate care vor aduce vegetaţie din zona La Terenuri în centrul oraşului. Aceasta acţiune se va desfăşura în 1 august şi va consta în umplerea jardinierelor cu pământ, mutarea plantelor (atent selecţionate de peisagişti astfel încât să nu sufere datorită schimbării de mediu) şi plimbarea lor pe rotile până la Clopotul de pe Bulevardul Eroilor. Odată ajunse aici plantele vor încerca să se facă plăcute de oraş făcând umbră trecătorilor la nevoie şi unde e nevoie (fiind pe rotile, oricine le va putea muta oriunde).

Aflați mai multe pe site-ul festivalului sau pe pagina de Facebook a festivalului.