Conferinţă - Arhitectura românească "contemporană"

Va invităm miercuri, 30.11.2011, ora 18.30,
Locația: CLUB A, str. Blănari 14.

CONFERINȚA - Arhitectura Românească "Contemporană"

Ne vor vorbi:

arh. Adrian SOARE (SYAA)
absolvent al Institutului de Arhitectură Ion Mincu din București în 1999. Începând cu anul 2000 pentru 5 ani a fost Asistent la Facultatea de Arhitectură UAUIM. La scurt timp după absolvire înființeaza biroul de Arhitectură UrbanCult cu care câstigă numeroase premii și distincții. Printre cele mai importante se numără concursurile Europan 7 – Riga, Lituania în 2004, Europan 6 – Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură București 2004 –Medalia Bienalei, secțiunea Arhitectura clădirilor pentru Proiectul Casa Pleșca, Mogoșoaia. În 2006 înființează împreună cu Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA –www.syaa.ro.

arh. Liviu ZAGAN (PZP)
partener fondator al biroului PZP Arhitectura, alături de Andrei Panaitescu și Vadim Patriciu. Înainte de a pune bazele acestui birou, a fost arhitect stagiar la Architecture Studio, Paris, și în 2000 a fondat Scaf Studio. Este șeful departamentului de marketing și este responsabil cu relația cu clienții în vederea ofertării și contractării proiectelor. În același timp se preocupă de organizarea activității de proiectare, dezvoltarea afacerii și este responsabil pentru soluțiile de arhitectură proiectate în birou. În prezent se implică în procesul de proiectare și participă la dezvoltarea demersurilor arhitecturale în cadrul echipei pzp. A studiat la UAUIM, Facultatea de Arhitectură și urmează cursurile masterului în dezvolatare urbană integrată. - www.pzp.ro.

arh. Justin Baroncea (Point4Space) Corespondent al revistei "Zeppelin" la Barcelona;
Justin Baroncea este un tinar arhitect din rindurile celor care au decis sa-si incerce norocul si pe alte meridiane. A absolvit Institul de Arhitectura Ion Mincu unde a si ramas apoi profesor asociat. Deasemenea a mai fost profesor asociat la Escuela BAC (in cadrul FPC), Barcelona. Este laureat al mai multor concursuri internationale unde a primit numeroase premii dintre care ultimul este Premiul I obtinut pentru realizarea pavilionului Romaniei la Bienala de la Venetia 2006.

CUM A EVOLUAT ARHITECTURA ÎN ROMÂNIA? NE IDENTIFICĂM PRINTR-UN "STIL NAȚIONAL" CONTEMPORAN? CUM VOM PRIVI ARHITECTURA DE ACUM, PESTE 20 DE ANI? URMĂREȘTE ARHITECTURA ROMÂNEASCĂ DICTONUL: "FORM FOLLOWS FUNCTION"? CONSIDERAȚI CĂ ARHITECTURA CONTEMPORANĂ DEVINE ALIENANTĂ ODATĂ CU STATUTUL PRIMAR AL SPAȚIULUI CONCEPTUAL RECE DIN ARHITECTURA AVANGARDISTĂ? CUM PRIVIȚI DEMOLAREA OBIECTELOR DE PATRIMONIU DIN CAPITALĂ? (PATRIMONIUL CULTURAL DEMOLAT) CARE ESTE DIMENSIUNEA SPECIFICITĂȚII ȘI ORIGINALITAȚII ARHITECTURII CONTEMPORANE ROMÂNEȘTI? CONSIDERAȚI CĂ ARHITECTURA CONTEMPORANĂ ESTE DEFINITĂ DE GESTURILE DE SUPRAFAȚĂ ȘI DE ARTIFICII, ASTFEL PRIMÂND SCOARȚA ȘI NU CONȚINUTUL? 

 
Etichete: