Dezbatere: Productive Wasteland

Asociația Colectiv A vă invită la o serie de dezbateri pe tema spațiilor urbane abandonate și cum putem produce noi sensuri prin intermediul lor.
Această serie inițiază proiectul european la Cluj – “LANDSCAPE COREOGRAPHY. From waste land to shared space”

  •  18 dec. de la 19:00, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, la etaj, str. René Descartes, nr. 30.
  •  19 dec. de la 19:00, Fabrica de Pensule, Bar, Str. H. Barbusse 59-61.

Productive Wasteland

Între granița orașului, între o pădure, un bloc și un loc de joacă, iarbă peste tot, balconul vecinului meu, o groapă, o mahala, ani în urmă, o fabrică de cosmetice, poate: viitorul nostru. Cum spațiile urbane abandonate, terenuri irosite, ar putea fi productive? Ele încă mai produc ceva, sunt fertile, au încă potențial pentru ceva sau pentru cineva? Cum aceste spații sunt o masină de: spații de schimb, spații sinergetice, o zonă în care diferențele sunt într-o relație simbiotică ? Spațiul abandonat este deja în mișcare! Ceea ce vrem să facem este de a performa această mișcare, de a sta în această comunitate, de a face ceva util, bine făcut și neașteptat.

Invitați: Emanuele Braga – Balletto Civile, Manuela Milicia - Studio LOV Berlin, Elisa Serra – Leibniz Universität Hannover, Giancarlo Pichillo – Università degli studi di Siena.

Gazdă și moderator: Lala Panait.

Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia Europeană nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a
informaţiilor pe care le conţine.

Proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.
Parteneri: Fabrica de Pensule, Asociația Studenților Arhitecți Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj, Ordinul Arhitecților din România.
Parteneri media: Zile și Nopți, Slicker.ro.

Via slicker.ro