Expoziția Tineri Arhitecți Alb pe Negru

Miercuri 19 martie 2014, ora 18:00, Cafenea Agape (intrare din str. Bolyai) – Vernisajul expoziției – Tineri arhitecți alb pe negru (Young Architects’ generation 2013)

”Expoziția tinerilor arhitecți alb pe negru 2013 face parte din programul expozițional al Uniunii Arhitecților din Ungaria. Are ca scop relevarea aportului generației tinere față de caracterul arhitectural existent, al sustenabilității și întărirea comunităților locale existente.

Programul expozițional, existent din 2006, cu apariție bienală, este deschis din 2013 și tinerilor artiști de peste hotare. Spectrul expoziției s-a lărgit cu reconversia spațiilor interioare, a clădirilor până la amenajări peisagere.

Expoziția prezintă pe tinerii arhitecți ca pe niște creatori deschiși spre lume, cunoscători zi erei digitale. Pe acești arhitecți îi leagă calitatea proiectelor, a culturii și buna cunoaștere a tradițiilor locale, a unei responsabilități colective.” – Borsos Andas, curatorul expoziției.

Expoziția va fi deschisă de:
• Guttmann Szabolcs, arhitect, președinte OART
• Tothfalusi Gabor, arhitect, TEKTUM
• Tulogdy Laszlo, arhitect, TEKTUM

Expoziția se poate vizita până în data de 3 aprilie 2014.

Expoziția Tineri arhitecți alb pe negru este un eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din Ungaria.