Invitație la atelierul de pregătire a îndrumătorilor pentru proiectul pilot „De-a arhitectura”

De-a arhitectura lansează programul pilot de derulare a cursului opţional De-a arhitectura în oraşul meu pentru clasele a III-a şi/sau a IV-a, pe parcursul anului şcolar 2012 -2013 în 5-6 şcoli din Bucureşti.

Programul începe cu un Atelier de pregătire a îndrumătorilor* - învăţători, arhitecţi şi studenţi arhitecţi, ce va avea loc în perioada 3-5 septembrie, în Bucureşti.

De-a arhitectura anunţă arhitecţii pasionaţi de lucrul cu copiii şcolari că se pot înscrie în acest program până la data de 20 august 2012 urmând instrucţiunile de mai jos. Arhitecţii vor sprijini învăţătorii în procesul de predare ca persoane resursă pe parcursul derulării cursurilor pilot (invitaţi în orele de clasă, furnizori de idei, imagini, etc., îndrumare profesională în timpul unor vizite pe teren, etc.).

Programul oferă oportunitatea de a acumula cunoştinţe şi aptitudini necesare aplicării unor metode interactive de educaţie în domeniul mediului construit, de a contribui la dezvoltarea unor metode şi materiale creative şi de a câştiga experienţă de lucru într-un program educativ inovativ cu impact în dezvoltarea urbană participativă.

Agenda orientativă a atelierului de pregătire a îndrumatorilor poate fi consultată pe site-ul programului: www.de-a-arhitectura.ro

Invităm arhitecţii interesaţi să trimită la adresa office@de-a-arhitectura.ro până la data de 20 august 2012, formularul de inscriere completat.
Formularul poate fi descarcat de pe www.de-a-arhitectura.ro

Selecţia participanţilor se va face pe baza formularului, urmărindu-se motivarea, eventuala experienţă precedentă în programe educaţionale sau comunitare (deşi nu este necesară) şi disponibilitatea de a contribui la program pe parcursul întregului anului şcolar.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe site în data de 24 august 2012.

Mai multe detalii despre cursul De-a arhitectura în oraşul meu, educaţie de arhitectură şi mediu construit pe www.de-a-arhitectura.ro
Pentru orice alte clarificări contactaţi: office@de-a-arhitectura.ro

*Atelierul de pregătire este organizat de OAR Bucureşti în parteneriat cu Facultatea de Pshihologie şi Ştiinţele Educaţiei.
Nu se plătesc taxe de participare, programul cultural De-a arhitectura este finanţat din fondul taxei de timbru de arhitectură. Locul de desfăşurare va fi anunţat ulterior.