Trei volume noi din colectia igloopatrimoniu

Joi, 6 decembrie, Igloo media va lansa în cadrul Carte cu Arte trei albume noi din colecţia igloopatrimoniu:

  • Campulung Muscel. Schiţe pentru o monografie arhitecturală
  • Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei
  • Olane. Case Tradiţionale din Dobrogea

Evenimentul va avea loc la Galeria Universităţii Naţionale de Arte (Budisteanu 10) începând cu ora 18:30.

Noile publicaţii igloopatrimoniu abordează, în linia deja consacrată de precedentele albume ale colecţiei, subiecte de patrimoniu autohton, două fiind dedicate Dobrogei, o zonă cu totul specială a ţării, iar unul oraşului Campulung Muscel.

Olane. Case Tradiţionale din Dobrogea îşi propune, în mod explicit, să (re)trezească interesul pentru casa tradiţională din Dobrogea prin prezentarea a numeroase exemple de arhitectură specifică zonei, în timp ce Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei aduce în atenţie lăcaşurile de cult musulmane. Prezente pe teritoriul ţării noastre într-un număr semnificativ, multe fiind grupate pe teritoriul Dobrogei, ele reprezintă adevărate monumente de arhitectură cu un important potenţial turistic.

Prin cel de-al treilea volum Campulung Muscel. Schiţe pentru o monografie arhitecturală inaugurăm seria de monografii dedicate unor oraşe vechi cu o arhitectură impresionantă de-a lungul istoriei. Albumul prezintă exemple de arhitectură civilă, vestita casa de Muscel fiind reprezentativă pentru tipul de locuire urbană medievală din Ţară Românească, dar şi exemple de clădiri de patrimoniu, care au beneficiat de restaurări fericite. Apariţia acestor noi albume dedicate unor zone cu valoare de patrimoniu redeschide o discuţie mai amplă care dincolo de componenta arhitecturală poate atinge probleme legate de urbanism, sociologie şi chiar antropologie.

Albumele au apărut cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi fac parte din colecţia igloopatrimoniu, una dintre cele mai importante şi apreciate colecţii ale editurii igloomedia. Lansarea va avea loc la Carte cu Arte, eveniment organizat de Square Media, Asociaţia Idiomă în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte în perioadă 19 noiembrie - 16 decembrie la UNAgaleria, de luni până duminică între orele 11 şi 20.
Va aşteptam aşadar în seara de Moş Nicolae alături de invitaţi speciali şi preţuri de sărbătoare la lansarea celor mai noi publicaţii igloopatrimoniu. Nu uitaţi să aveţi pantofii frumos lustruiţi pentru surprizele pe care vi le-am pregătit. 
Detalii găsiţi pe www.igloo.ro şi pe www.asociatiaidioma.ro