Seara de Arhitectură #3

Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania vă invită miercuri 19 martie 2014 la o nouă Seară de Arhitectură #3, dedicată proiectelor câştigătoare din cadrul Premiilor Bienalei de Arhitectură 2013 la secțiunea Arhitectura Patrimoniului Cultural.

La Mănăstirea Franciscană, orele 19:00 îi avem invitați pe câştigătorii secţiunii "Arhitectura Patrimoniului Cultural", Atelier FKM care ne prezintă proiectul Reabilitarea şi schimbarea de destinaţie a hotelului - subansamblu din palatul Vulturul Negru, Oradea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arhitectura patrimoniului cultural

Juriul a punctate faptul că această secţiune este cea mai implicată în fenomenul de regenerare culturală şi, implicit, a societăţii, fiind “puntea de veghe” a memoriei colective.

Proiectul câștigător al acestei secțiuni este Reabilitarea parţială a Palatului Vulturul Negru din Oradea (arhitecţii Bogdan Fodor, Macalik Arnold, arh. Kiss Cristian, arh. Ioana Bârsan, arh. Nagy András -biroul FKM). Lucrarea evidenţiază un înalt profesionalism, o luptă energică pentru readucerea valorilor pierdute sau pe calea pierderii  - a se vedea exigenţa reparării detaliilor de faţadă, a lucrărilor de stucatură, fierărie şi tinichigerie. Prin această reuşită, Oradea şi-a reprimit o valoare emblematică.

Sponsorul evenimentului: Semmelrock

Partener media: ArhiForum