SOS Lacurile din Gheorgheni

Duminică, 31 martie 2013, de la ora 12.00 sunteți așteptați la librăria Cărturești Cluj, la vernisajul unei noi expoziţii - SOS LACURILE GHEORGHENI

Expoziția reuneşte planşe realizate de studenţi arhitecţi din Cluj pentru un concurs de peisagistică având ca temă propuneri de reamenajare a zonei lacurilor din cartierul Gheorgheni, aflate imediat în vecinătatea Iulius Mall. Lucrărilor studenţilor li se adăugă propunerile arhitectului Vasile Mitrea pentru cel mai mare parc al oraşului, Parcul Est.

Evenimentul, o iniţiativă comună a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Cluj şi a Campaniei „SOS Lacurile Gheorgheni”, îi va avea ca invitaţi pe Rodica Codoreanu, Adrian Costina, Marian Lazar şi Vasile Mitrea şi va fi moderat de Adi Dohotaru. Publicul şi invitaţii sunt chemaţi să dezbată cele mai potrivite metode de a exercita presiuni civice şi culturale asupra instituţiilor publice, astfel încât Lacurile Gheorgheni să redevină un bun comun al clujenilor.

Organizatorii au gândit şi o modalitate de deschidere a evenimentului care trage un semnal de alarmă asupra mizei sale: apropierea de Cărturești se va face printr-un marş de protest pornit la ora 11:30 din faţa Consiliului Judeţean Cluj, care va include şi porţiunea de stradă deloc pietonală care mărgineşte lacul de lângă Iulius Mall.

FB event.