Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70

Asociația pepluspatru vă invită la deschiderea expoziției Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70, proiect organizat de Asociație în colaborare cu Muzeul Național de Artă Contemporană.

Evenimentul va avea loc joi, 9 octombrie, la Sala Dalles (Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 18) începând cu ora 19:00.

Expoziția îşi propune să ofere o perspectivă inedită asupra celor mai importante produse ale arhitecturii și urbanizării realizate în anii ’60-’70 de pe litoralul turistic românesc. Traseul expozițional surprinde rolul pe care ampla sistematizare și dezvoltare arhitecturală l-a jucat în articularea unei noi viziuni a modernități de tip socialist, reflectând în mod direct asupra reprezentărilor implicite pe care arhitectura timpului liber le-a proiectat în spațiul vizual și social al epocii.

Vederi Încântătoare. Urbanism și arhitectură în turismul românesc de la Marea Neagră în anii ‘60–‘70 identifică proiectul arhitecturii de loisir de la Marea Neagră ca pe un câmp experimental de interacțiune între ideologie (stat), expresie (arhitectură) și utilizare (turist).

Expoziția include materiale de arhivă, instalații de obiecte și fotografii ale perioadei, interviuri cu arhitecți implicați, secvențe din filme de propagandă, alături de o serie de lucrări ale artiștilor Ion Grigorescu și Nicu Ilfoveanu.

Expoziția este deschisă între 10 octombrie și  23 noiembrie 2014.

Orar: Miercuri – Duminică 10 am – 6 pm

 

Eveniment conex:
Seminar
Amplasarea modernității în regiunea Mării Negre. Întâlniri transculturale, hărți ambivalente și arhitectura timpului liber
4 Noiembrie 2014
Muzeul Național de Artă Contemporană, ora 17.00