Vernisaj expoziție moNUmenteUITATE

Vă invităm marți, 1 februarie 2011, ora 18:00 la Café Verona , str. Pictor Arthur Verona, nr. 13 la vernisajul expoziției moNUmenteUITATE, Ansambluri nobiliare extraurbane, Banat | Crișana | Maramureș | Transilvania.

Proiectul moNUmenteUITATE își propune realizarea unei arhive cu imagini și informații despre reședințele nobiliare extraurbane din Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș și aducerea acestor monumente istorice uitate în atența publicului.

Expoziția de la Café Verona prezintă un caleidoscop de imagini din arhiva proiectului, pe măsura diversității pitorești a celor peste 300 de reședințe nobiliare existente în zona intercarpatică. Proiectul are la bază materialul cules de trei generații de studenți ai Universității de Arhitectură ”Ion Mincu” și este o etapă premergătoare inaugurării site-ului www.monumenteuitate.ro, care va face accesibilă în format digital arhiva moNUmenteUITATE, pentru a stârni interesul publicului și pentru a veni în ajutorul specialiștilor din domeniile istoriei, arhitecturii și istoriei artei.

Sperăm ca astfel să facem primii pași pentru aducerea lor la viață!