Vernisaj GALATECA - Expoziția Povești în imagini, benzi desenate, comics

Galateca, galerie de C’arte si Cooltura, se deschide cu expoziția “Povești în imagini, benzi desenate, comicsuri”. Din 7 decembrie, ora 19:00 și până în 17 februarie galeria situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare așteaptă vizitatorii pasionati de BD și iubitori de artă contemporană. Curatorul Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Pătrată, a propus 14 artiști reprezentativi, într-o manieră ce permite vizionarea formatului original în care autorii și-au gândit lucrările.

Exponatele, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluție a benzii desenate și poartă semnăturile Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihăescu, Mircea Arapu, Valentin Tănase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea și Cristian Dârstar. O aplicație pentru iPAD creată pentru Galateca permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expuși și completarea expoziției cu multe informații și imagini.

Expuse în regim de muzeu, Benzile Desenate alese de curator au inspirat o colecție de obiecte, de la agende și afișe la cărți poștale sau bijuterii în stil BD. Pe durata expoziției Galateca a pregătit lansări de proiecte editoriale BD, ateliere de creație și evenimente de celebrare a design-ului de obiect.