Vernisajul expoziției SCENA VERDE

Societatea Culturală Filarmonia și AStA Cluj, vă invită joi, 20 noiembrie, ora 17, în Iulius Mall (etajul 1, lângă Quartz Caffe) la vernisajul expoziției Scena Verde, cuprinzând cele mai valoroase lucrări înscrise în Concursul național de arhitectură destinat studenților arhitecți și care urmărește selectarea celor mai bune idei și soluții pentru realizarea unei scene flotante din PET-uri, cu suprastructură pavilionară parametrică, pe lacul din Gheorgheni. În acest mod Clujul va primi primul său teatru în aer liber.

SCENA VERDE
Proiectul „SCENA VERDE” este un manifest al tinerilor clujeni pentru cultură, ce vine în întâmpinarea unor deziderate majore ale cetății clujene: „Capitală Europeană a Tineretului 2015” și „Capitală Culturală Europeană 2021”. Caracterul puternic educativ al acestuia, servește atât implementării mai multor obiective strategice ale municipalității ce urmăresc „dezvoltarea publicului și creșterea accesului la actul major de cultură”, „creșterea vizibilității orașului Cluj-Napoca și a scenei culturale clujene”, precum si o sensibilizare a publicului cu privire la reciclarea deseurilor de ambalaje. Astfel, proiectul își propune realizarea unei campanii de informare a cețățenilor în scopul colectării separate și reciclării recipientelor din plastic tip PET, in vederea realizarii unui demers cultural care va comunica ideea unei destinații concrete – SCENA VERDE. Prezentul proiect promovează pluridisciplinaritatea, reunind studenți de la mai multe specializări pentru a îndeplini un scop comun – Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Proiect finanțat cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca și Eco-Rom Ambalaje.
Parteneri: Iulius Mall, Iulius Parc, Compania de salubritate Brantner Veres S.A. Cluj, Rosal Cluj Napoca, Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură Cluj-Napoca, Asociația Culturală Pro Transilvania, Ferma de Zâne.
Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhimania, Arhitectura, Landscape Architects Network, ArhiForum, Slicker, Atelierul de Proiectare, cluj.com, Ebuild, ProIDEA.