Voluntari pentru biserica din Urși

În perioada 1-31 august se vor consolida fundațiile bisericii de lemn din Urși, comuna Popești, jud. Vâlcea – la 20 km sud de Horezu – în cadrul programului 60 de biserici de lemn, desfășurat de Fundația Pro Patrimonio și Ordinul arhitecților din Romania, în parteneriat cu parohia și primăria comunei Popești și Universitate Națională de Arte București.

Fundația Pro Patrimonio căuta voluntari arhitecți și ingineri pentru supravegherea lucrărilor și documentarea șantierului și voluntari sociologi / antropologi / etnologi pentru înțelegerea locului și a ajuta la reintegrarea bisericii în comunitate.

Este de preferat ca doritorii să ia în considerare implicarea pe termen lung în cadrul proiectului de restaurare a bisericii de la Urși, să participe și la etapele viitoare, să ajute la realizarea expozițiilor și evenimentelor de promovare și strângere de fonduri etc.

Aplicațiile se pot trimite la adresa propatrimonio.romania@gmail.com (CV și o scrisoare de intenție în care este menționată perioada în care se dorește deplasarea în satul Urși).

Condiții:

  • Se asigură transportul dus-întors, cazare și masă la fața locului.
  • În perioada 1-31 august sunt necesare mai multe echipe, perioada minimă de stat în zonă fiind de 1 săptămână.
  • Persoanele care participă la acest proiect trebuie să predea la finalul șederii un jurnal de șantier cu observațiile/studiile realizate.