Zile de Toamnă La Terenuri Mănăştur

Colectiv A organizează în perioada 4-5 octombrie 2013 Zile de Toamnă La Terenuri Mănăştur, Cluj.

Toamna se culeg roadele, iar noi numărăm reuşitele din timpul ultimelor luni.  Dorim să ne întâlnim cu toţii şi să reluăm o parte din evenimentele prezentate în această vară pe scena şi în spaţiul comun de La terenuri. Este şi timpul pentru reluarea dezbaterilor. Ce dorim de la acest spaţiu? Ce am reuşit până acum? Ce este de făcut pe viitor? Cum putem să ne unim forţele împreună, locuitori ai Mănăşturului dar şi curioşi din alte părţi ale Clujului? Cum putem păstra acest spaţiu comun, spaţiu verde, al tuturor celor ce vor să se bucure de această oază a cartierului?

Vă invităm joi, 3 octombrie, ora 12:00, la Atelier Café ( Str. Memorandumului 9, la etaj) la Conferinţa de Presă. Vom discuta evoluţia proiectului cultural european  cât şi despre viitorul unui asemenea iniţiative comunitare clujene în prezenţa invitaţilor din Italia şi Germania, parteneri în cadrul proiectului “Landscape Choreography”. Tot la conferinţă  ne vom putea bucura  în premieră de o parte din lucrările audio şi video despre cartier ale artiştilor implicaţi în proiect.

Mai jos aveţi programul evenimentelor de La Terenuri:

PROGRAM

Vineri, 4 octombrie

 • 14:00-20:00 - Piaţa Volantă de legume şi fructe
 • 17:00-20:00 - Ateliere pentru Copii şi Adolescenţi (Descoperă-ţi cartierul! și Dovlecii prind viaţă în Mănăştur), Punct de informare – Nuca Animal Welfare
 • 19:00 – 20:00 - Prezentare “Spaţiul Comunitar şi Grădina Urbană” de la Fabrica de Pensule
 • 20:00-22:00 – Concert  Cliff Kido (Personal) și  Trupa Mănăştureană debutantă: New Nation

Sâmbătă, 5 octombrie

 • 15:00 – Interacţiuni Asistate de Animale
 • 16:00 – 19:00 - Ateliere pentru Copii şi Adolescenţi (Ateliere de Percuţie şi Dans, Poveşti mănăştureşti: Capra cu 3 iezi la Minerva și Baloane uriaşe)

Bucătăria Mobilă

Instalaţie Audio “Oamenii Mănăşturului” de Maria Balabaş & Oamenii din Cartier

 • 17:00 – Schimb de Seminţe Ţărăneşti
 • 19: 00 – Dezbateri de Cartier
 • 20:00 – Prezentarea iniţiativei La Terenuri în cadrul Proiectului Landscape Choreography

Instalaţie video Interactivă: Landscape Choreography – “Ia o poziţie

 • 21:00 – Spectacol de Dans “Choreographic Speech
 • 22:00 – Prezentarea pe scenă a atelierelor de percuţie şi dans, Dj Party cu Electroclown

Colectivul de La Terenuri!

FB event.

“La Terenuri – Spaţiu Comun în Mănăştur” face parte din proiectul Landscape Choreography care se desfășoară în 3 ţări europene: Italia (Taranto), Germania (Cottbus) şi România (Cluj). Landscape Choreography promovează un altfel de dialog şi o producţie culturală printr-o utilizare comunitară creativă a spațului public. În acest fel, cetăţeanul devine conştient de posibilitatea de a-şi schimba oraşul într-un mod inovativ, dar şi responsabil. În urma lucrului cu comunitatea mănăştureană, Colectivul La Terenuri intenţionează să construiască locuri de schimb şi de socializare dezvoltând oportunităţi de discuţie cu privire la practicile de cetăţenie activă.

Locaţie: La Terenuri Mănăştur (Situată între str. Mehedinţi, Aleea Tazlău şi Str. Parâng).

Via: slicker.ro