Câștigătorii Festivalului Internațional de Arhitectură de la Singapore prezintă la RIFF 2013

Proiectul pentru sediul Statoil a obținut numeroase premii și s-a remarcat prin arhitectura inovatoare, tehnica de construcție utilizată, flexibilitatea spațiilor de lucru, precum și peisajul inedit redat prin frumusețea fiordurilor norvegiene. Cu o tehnică inspirată din industria petrolieră, clădirea prezintă trei etaje ce contribuie la o adaptare ușoară a spațiului de lucru, indiferent de condiții. Amplasarea clădirii în spațiu a permis crearea unui atrium verde ce poate fi accesat de toți vizitatorii clădirii.

Pe 4 octombrie, arhitecții Geir HAAVERSEN și Odd KLEV, de la biroul A-Lab au câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Arhitectură de la Singapore, categoria "Completed Building Office", cu proiectul "Statoil Regional and International Offices".

Alte premii obținute de biroul norvegian de arhitectură a-lab pentru proiectul Statoil: 2009 - World Architecture Festival Awards (WAF - "Future Project of the Year"), Best Commercial Building în cadrul competiției World Architecture News (WAN) 2012. Mai mult decât atât proiectul Statiol este nominalizat la Norwegian CITY Award, precum și la MIRIM Awards 2013 la category Best Office & Business Development.

Cei doi arhitecți norvegieni vor prezenta proiectul câștigator în cadrul celei de-a zecea expoconferințe internaționale de arhitectură, RIFF 2013, pe 11 noiembrie. Mai multe pe www.ieriff.ro. Info/înscrieri: riff@abplusevents.com

Expoconferința Internațională de Arhitectură RIFF este un eveniment organizat de ABplus Events și Ordinul Arhitectilor din România, în parteneriat cu Royal Institute of British Architects.

Partener Oficial: Saint-Gobain România
Partener Principal: Guardian Glass; Parteneri: Saint-Gobain Rigips, Saint-Gobain Weber, Veka, Rockwool