INGLASS 2012: ultimele infațișări ale sticlei în structuri de metal, beton și lemn

Ordinul Arhitecților din România și ABplus Events, împreună cu partenerii de eveniment, vă invită pe 23 și 24 aprilie, la JW Marriott Grand Hotel București, la cea de-a II-a ediție a Expoconferinței de Arhitectură INGLASS, dedicată arhitecților, inginerilor proiectanți și liderilor din domeniul sticlei și structurilor. La INGLASS vor fi prezentate realizările arhitecturale recente, premiate la concursurile internaționale de profil pentru aplicațiile sticlei în structuri de metal, beton și lemn.

Vor conferenția arhitecți și proiectanți de structuri câștigători ai 9 premii importante, printre care International Residential Property Award 2011, The Emirates Leaf Glass Awards 2011, World Architecture Festival 2011 și  European Steel Design Awards 2011. Alături de specialiști participă liderii mondiali din domeniul sticlei - Saint-Gobain Glass, Guardian și AGC – și al pereților cortină – Permasteelisa.

Vă invităm la INGLASS pentru a-i întâlni pe cei care creează arhitectura de mâine.

Aplicațiile arhitecturale ale sticlei, din Europa și Asia

Fațadele de sticlă neagră din Graz, Austria, create de GS Architecture pentru proiectul Black Panther.

Singurul proiect european pe sticlă din Sankt Petersburg, cu sticlă reflectorizantă în patru culori, realizat de Miguel Pallares-Lopez de la Piuarch.

Complexul Milanofiori din Italia, cu grădini interioare amenajate în spatele unor vitraje duble, cu o fațadă publică și una privată, proiect semnat de Paolo Brescia.

Cutia uriașă de sticlă din Palatul Esma Sultan, un exemplu al utilizării sticlei în arhitectura contemporană la valențe maxime dat de Gokhan Avcioglu.

Sticla care transformă fațada într-un sistem complex, ce reflectă personalitatea orașului, mesaj transmis de Juan Coll-Barreu prin proiectul Health Department HQ din Bilbao.

Casa Memorială Tose Proeski din Skopje, un proiect cultural construit din beton și sticlă, care a obținut în 2011 marele premiu la Festivalul Internațional de Arhitectură de la Barcelona.

Structuri sub sticlă, cu Dan Dubina și Dragoș Marcu

Vor vorbi la INGLASS despre rolul structurilor de a oferi siguranță sticlei invitații secțiunilor specializate: Prof. dr. ing. Dan Dubina, Președintele Asociației Producătorilor de Construcții Metalice din România și ing. Dragos Marcu, câștigătorul European Steel Awards for Steel Structure 2011, premiu acordat de European Commission of Metal Buildings.

Sticla în arhitectura contemporană

“Arhitectura reflectă spiritul timpului. Sticla înseamnă lumina, transparența, comunicare, interacțiune”, arh. Paolo Brescia.

„O dezbatere despre sticla arhitecturii şi arhitectura sticlei e importantă uneori ca un mesaj esențial, mesaj într-o sticlă", arh. Șerban Țigănaș.

“Sticla trebuie privită ca o componentă unică, datorită calității sale de a fi transparentă, pentru a crea imagini vizuale deosebite. Această transparență oferă, în același timp, și un spațiu de delimitare”, arh. Gokhan Avcioglu.

“Cred că sticla înnobilează metalul, iar acesta conferă siguranța sticlei, atunci când sunt folosite, cu știință, împreună”, Prof. dr. ing. Dan Dubina.

PARTICIPĂ !

www.ieglass.ro