Peter Zumthor vine în România la ROCAD 2012

Câștigător al Premiului Pritzker în 2009, Peter Zumthor se alătură listei selecte de invitați de la ROCAD 2012. O figură aproape mitică în lumea arhitecturii, Peter Zumthor este deținătorul a numeroase alte distincții prestigioase din arhitectură: Premiul Elvețian pentru Cea mai bună clădire în 1993; Premiul European pentru arhitectură – Premiul Mies van der Rohe, pentru Bregenz Art Museum ,în 1998 și Premiul Asociației de Arte din Japonia - Praemium Imperiale în 2008. O apariție rară și prețioasă la evenimente de profil, Zumthor susține prezentări ale căror audiențe sunt printre cele mai dense din lume. Pentru mai multe informații despre Convenția Română de Arhitectură și Design (ROCAD), accesați www.rocad.org.ro.

ROCAD este un eveniment dedicat aniversării a 120 de ani de educație în arhitectură organizat de către Universitatea de Arhitectură " Ion Mincu" din București împreună cu DK EVENTS.

Lista invitaților anunțați la ROCAD 2012 include și alte nume mari precum: Gottfried Bohm – câștigător al Premiului Pritzker 1986,  Eduardo Souto de Moura – câștigător al Premiului Pritzker 2011, Esteve Bonell – câștigător al Premiului Mies van der Rohe 1992, David Chipperfield – câștigător al Premiului Mies van der Rohe 2011, Mario Botta, Gaetano Pesce, Anton Garcia Abril, Matias del Campo, Pierre von Meiss, Rene Davids, Kostas Terzidis.

Palatul Parlamentului, 16-18 mai 2012.

 
Etichete: