PRISPA - Echipa României la Solar Decathlon Europe 2012

1 competiţie, 20 de echipe,15 ţări din 4 continente, 10 zile de concurs, 1 câştigător!

Suntem mândri să anunţăm calificarea echipei PRISPA la Solar Decathlon Europe 2012, una dintre cele mai importante competiţii internationale care promovează utilizarea energiei solare şi sustenabilitatea în construcţii. 

 

Suntem prima echipă din România selectată pentru acest concurs!

Obiectul concursului este proiectarea şi construirea unei case care utilizează energia solară ca sursă unică de energie.  In septembrie 2012 vom transporta şi asambla această casă în Madrid (în 10 zile!), pentru a concura cu alte 19 echipe provenind din întreaga lume.

 

Ce este Solar Decathlon?

Competitia Solar Decathlon a fost creată de către Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii.

Principalul scop al proiectului este construirea celor mai eficiente, comfortabile şi sustenabile case solare. Universităţi din întreaga lume concurează cu case solare pe care le proiectează şi le construiesc. In timpul competiţiei, fiecare casă este testată la zece categorii, casa care obţine cel mai mare punctaj fiind desemnată câştigătoare.

Prima ediţie Solar Decathlon s-a ţinut în 2002 şi a fost găzduită de Parcul Naţional Mall din Washington D.C. Un număr foarte mare de vizitatori au venit să vadă casele, participând la workshop-uri educaţionale despre sustenabilitate în construcţii şi folosirea energiilor regenerabile. Următoarele ediţii au fost in 2005, 2007 şi 2009, popularitatea competiţiei crescând continuu.

In 2010, oraşul Madrid a găzduit prima ediţie a Solar Decathlon Europe (SDE). Prima experienţă a fost un succes evident, care a condus la organizarea în continuare a competiţiei. Orasul Madrid a câştigat dreptul de organizare şi pentru 2012. Pentru 2014 Franţa este ţara gazdă. Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii a anunţat pentru anul 2013 un parteneriat cu China pentru a găzdui evenimentul.

 

PRISPA, o casă şi o echipă

Casa

Prispa este un element de tranziţie, o poartă, un spaţiu deschis care separă şi uneşte interiorul şi exteriorul, spaţiul privat de spaţial public.

PRISPA vrea să ofere pieţei din Romania, şi nu numai, un design flexibil si atrăgător pentru căt mai multe  tipuri de public, in funcţie de venit şi stilul de viaţă. Casa va fi folosită ca un exemplu de sustenabilitate pentru România.

Echipa

In Ianuarie 2011 s-a format echipa PRISPA, cu studenţi la arhitectură, inginerie, construcţii, design, management, geografie, şi comunicare. In prezent formăm un grup de 40 de persoane dedicate acestui proiect.

Universitatea de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea Politehnică Bucureşti şi-au unit eforturile pentru a duce la capăt acest proiect complex.

Alte universităţi care s-au alăturat proiectului sunt: Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Un proiect fulminant! Vă aşteptăm la Madrid în 2012!!

 

contact

prispa2012@gmail.com
www.prispa.org
www.facebook.com/prispa2012
www.twitter.com/prispa2012

 

Organizator: Echipa PRISPA
Universităţi asociate: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti
Sponsor bronz: Medic'all Events
Colaboratori: David si Baias, Spot Design, DC Communication, PWC
Artis PeritiaRomania Green Building Council
Partener media: Arhi Forum

 
Etichete:
 

1 comentariu:

Bucur Constantin din C-lung Muscel
21 Feb 2013 - 06:17 pm

Ma interezeaza si pe mine cit ar costa un proiect pentru o casa, sau daca se poate monta acele panouri pe orce casa si cit ar costa montajul separat.
As mai vrea sa stiu daca aveti si panouri fotovoltaice care produc curent si cit ar costa un echipament complect cu montaj cu tot
Va multumesc si astept un raspuns.