Liviu ZĂGAN

Calea Grivitei, nr. 6-10, etaj 7, sector 1, Bucureşti
e-mail: liviuzagan@pzp.ro
web: www.pzp.ro

 

Birou de arhitectură:

PZP Arhitectura

Portofoliu:

Biografie:

Liviu Zăgan este partener al PZP Arhitectura fiind responsabil cu supravegherea și luarea deciziilor de proiectare pentru toate proiectele. Împreună cu arhitecții asociați și șefii de proiect conduce procesul de proiectare de la prima schiță până la definitivarea proiectului.

Alături de Olympia Tower și Victoria Center, proiecte recent terminate, sunt și alte proiecte importante conduse de el, cum ar fi Casa N, nominalizat pentru cel mai bun proiect în 2005 la Anuala de Arhitectură Bucuresti, proiectul care a câștigat concursul pentru Pavilionul României pentru Bienala de la Veneția, participări prestigioase la Competiția Nam June Paik din Seoul sau Competiția High Line în New York. Proiectele mai recente sunt Masterplan Sema Park și Lujerului sau proiectele rezidențiale Tineretului și Ghimbav (în construcție).

Pe perioada studiilor la Arhitectură, în vederea dobândirii experienței, Liviu a lucrat pentru o serie de birouri de arhitectură cunoscute din București cum ar fi: Dorin Ștefan BA sau Westfourth Architecture și Architecture Studio din Paris. În 2003, împreună cu Vadim Patriciu și Andrei Panaitescu, a decis să pună bazele biroului PZP Arhitectura. Împreună se numără printre birourile influente din România, așa cum arată și catalogul „A50” în 2008.

În perioada 2005 – 2006 Liviu a reperezentat parteneriatul PZP Arhitectura – Aukett Fitzroy Robinson  la întâlnirile de coordonare de la Londra. În 2002, 2004 și 2006 a participat la Bienala de Arhitectură de la Veneția împreună cu Mario Kuibuș și Dorin Ștefan. În 2008 a fost activ în Facultatea de Arhitectură iar în 2009 a început să publice mici articole de arhitectură.

Liviu este membru al Ordinului Arhitecților din România din 2005. Deține o diplomă de arhitect a Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București și urmează la aceeași Universitate un Master în Dezvoltare Urbană Integrată. Liviu vorbește fluent Engleza și Franceza.