Bazin didactic de înot


25.08.2011
Numele complet al proiectului: Adaptare proiect tip - Bazin didactic de înot
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: TECON
Localitate: Câmpina
Echipa de proiectare: Bogdan BABICI, Anca PĂUNESCU, Lucian Alexandru SIMION
Proiectant general: SC TECON SRL
Proiectant structură: SC Altfel Construct SRL - proiect adaptare
Client: SC CNI SA
Anul execuției/finalizării: 2011
Suprafața construită: 840 mp
Suprafața desfășurată: 1340 mp
Fotograf: Cosmin DRAGOMIR

În anul 2007 COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII a demarat un program național de construire bazine didactice de înot. Bazinul de la Câmpina este primul finalizat.

Clădirea bazinului trebuia să ocupe o suprafață cât mai mică de teren, pentru a putea fi ușor de amplasat în diverse locații. Astfel că s-a pornit de la ideea realizării unei clădiri monovolum, care să adăpostească atât sala bazinului cât și spațiile auxiliare și cele tehnice.
Volumul clădirii este gândit a fi independent, nealipit altor construcții existente, și are aparența unui tub semiîngropat frânt. Dinamismul imprimat de silueta longitudinală cursivă devine astfel reprezentativ pentru funcțiunea găzduită.
Clădirea este acoperită «în boltă» cu arce de lemn ce sprijină în cele două diafragme laterale ale bazinului. Bolta din elemente de lemn lamelar încleiat s-a dovedit a fi un sistem cu bune rezultate în exploatare și care nu a implicat costuri mari de implementare și întreținere. 
La parterul clădirii se găsesc spațiile pentru vestiare și spațiile tehnice, la etaj găsindu-se sala bazinului și cabinetul de prim ajutor. Bazinul este dimensionat pentru învățarea înotului, el având dimensiunile de 12.5X25 m și o adâncime variabilă de la -1.20 la -1.80 în zona blockstarturilor.

 

 

2 comentarii:

arhip adrian
29 Jan 2012 - 02:57 pm

imi puteti spune si mie la ce costuri se ajunge pentru un asemenea proiect si ce perioada de executie ?