Concurs – Think Outside the Box

Justificare

PROINVEST GROUP este o companie cu statut privat şi autonom specializată în servicii de proiectare, consultanţă şi execuţie în domeniul construcţiilor civile şi industriale, pentru care eficacitatea reprezintă unul dintre atributele cheie în conduita de business. Produsele companiei PROINVEST GROUP reprezintă rezultatul unei experienţe bogate – o investiţie pe termen lung în performanţă, cu un raport optim între calitate şi preţ. Orizonturile noi devin vizibile numai atunci când dedicarea profesională impune depăşirea limitelor. Reuşind să devină un partener de încredere prin capacitatea de a finaliza o lucrare într-un timp cât mai scurt şi seriozitatea ireproşabilă, PROINVEST GROUP se bucură de rezultate vizibile, atât pe plan local cât şi pe plan naţional. Angajamentul puternic al echipei PROINVEST GROUP, investiţia şi inovaţia în tehnologie, precum şi inspiraţia oferită de performanţele obţinute au favorizat extinderea afacerii, motivând menţinerea sa într-un continuu proces de perfecţionare.

MBS este divizia firmei PROINVEST GROUP SRL specializată în proiectarea, producţia, vânzarea şi montajul de componente şi sisteme din oţel pentru construcţii şi industrie. În dorinţa de a oferi o identitate proprie şi soluţii adaptate diverselor tipuri de cerinţe pentru construcţii provizorii, uşor de montat, MBS a dezvoltat MobilKit, un sistem de containere ce respectă din punct de vedere tehnic toate normele de siguranţă. Sistemul este modular, demontabil, suprapozabil până la 3 nivele. Toate datele tehnice sunt prezentate în anexă.
Descarca:

Format Obligatoriu

Date Tehnice

Cerinţe

Forma aparent simplă a containerelor industriale poate oferi posibilităţi nenumărate de alăturare, suprapunere, îmbinare a modulelor. Şi cum formele simple stau la baza celor mai ingenioase forme, vă invităm să vă lăsaţi imaginaţia liberă şi .. think outside the box.
Se cere prezentarea uneia sau mai multor soluţii care să ofere versatilitate sistemului dar şi o imagine vizuală care să fie uşor de identificat şi asociat cu identitatea companiei. Funcţiunile ce pot fi adăpostite de sistemul MobilKit şi sunt de interes pentru acest concurs sunt:

  • Birouri
  • Locuinţe individuale
  • Sisteme de cazare temporară
  • Spaţii administrative
  • Module sanitare
  • Spaţii provizorii cu diverse destinaţii.
  • Suplimentar pot fi identificate şi propuse alte funcţiuni

Pentru realizarea conceptelor se pot folosi unul sau mai multe module, de una sau mai multe dimensiuni (respectând cu stricteţe dimensiunile standard de gabarit prezentate în documentaţia tehnică). Se pot concepe scheme modulare în plan şi pe înălţime sau scheme care să permită extinderea ulterioară prin adăugarea de module. Se va studia şi prezenta modul de asamblare a modulelor, modul de montare/demontare a acestora, mobilarea interioară, imaginea exterioară a modulelor şi a ansamblului. Amplasamentele sunt la alegerea participanţilor, însă vor fi alese dintre cele mai uzuale, zone urbane sau periurbane, plate.

Structura de rezistenţă a modulelor este reprezentată de cadrul extern şi nu va fi afectată în niciun fel. Sistemul de închidere, de acces, modul de luminare şi de echipare rămâne să fie adaptat fiecărui concept în parte. Se va insista pe latura practică a rezolvărilor, scopul fiind de a prezenta o soluţie tehnic posibilă, cu costuri minime şi care să permită asamblarea şi dezasamblarea modulelor într-un mod cât mai facil.

Mod de prezentare

Pot participa toţi studenţii la arhitectură şi arhitecţii stagiari. Se acceptă participarea individual sau în echipe, fiecare participant având dreptul să participe cu maxim 5 soluţii.

Soluţiile se vor prezenta pe formate A2, maxim cinci pentru fiecare soluţie, printate pe carton lucios, respectând formatul pus la dispoziţie de către organizator. Pentru identificare fiecare planşă va avea indicat în colţul din dreapta jos un cod din cinci litere şi/sau cifre, la alegere. Planşele vor fi însoţite de un plic A6 alb pe care va fi înscris acelaşi cod, în care se va introduce o pagină cu datele de identificare ale participantului sau echipei (nume, prenume, an universitar, număr de telefon, adresă de e-mail). Se va preda suplimentar şi un CD cu planşele inscripţionat cu toate planşele în format PDF sau JPEG, în plic de hârtie, pe care va fi scris codul unic de identificare al proiectului.
Modul de prezentare rămâne la latitudinea fiecărui participant, dar va respecta obligatoriu formatul general de prezentare, indicaţiile privind identificarea şi va oferi suficiente piese tehnice (planuri, secţiuni, faţade, axonometrii,  detalii, etc.) şi libere (perspective exterioare, interioare, colaje etc.) pentru a face pe deplin înţeleasă soluţia propusă. Toate piesele referitoare la soluţii vor fi creaţii originale şi nu vor fi prezentate imagini ale altor proiecte, decât pentru a ilustra eventual conceptul de la care s-a plecat. Fiecare participant este responsabil pentru imaginile folosite, pentru sursa lor şi pentru respectarea eventualelor drepturi de autor asupra acestora.

Jurizare

Juriul va fi alcătuit din: reprezentant al conducerii PROINVEST Group, managerul de produs din cadrul MBS pentru MobilKit, arhitecţi, reprezentant al ASAI. Suplimentar toate proiectele vor fi publicate pe pagina de web ASAI creată special pentru concurs şi se vor putea vota proiectele preferate, clasamentul rezultat de aici urmând a fi luat în considerare la jurizare.

Proiectele care nu vor respecta condiţiile de prezentare impuse vor fi descalificate.

Etape

  • Lansarea temei – în cadrul festivalului de arhitectură ARKA– 9 mai 2012
  • Predarea proiectelor (la sediul ligii ASAI)– 28 mai 2012 ora 16.00
  • Rezultatele finale şi premierea concureţilor – 1 iunie 2012

Bugetul total de premii va fi de 3000 de lei

  • Premiul I - 1500  lei
  • Premiul II - 700 lei
  • Premiul III - 500 lei
  • Menţiune specială - 300 lei

Via ASAI