FLUENŢE ŞI PASAJE

Show multimedia & interactiv de arhitectură

Vino între 6-13 iunie în pasajul de la Universitate pentru o pauză de arhitectură! Fie că eşti arhitect sau pasionat de arhitectură sau doar curios să afli mai multe despre domeniu, sau fie că eşti în trecere prin pasaj, poposeşte o clipă într-un decor neconvenţional de lectură şi relaxare!

Timp de o săptămână, în pasajul de la Universitate, organizăm o serie de evenimente prin care arhitectura te provoacă la dialog!

În fiecare zi, între 10 şi 22, poţi să vizitezi Expoziţia internaţională de arhitectură Fluenţe, să răsfoieşti reviste, cărţi şi albume de arhitectură în Lounge-ul de lectură, să urmăreşti proiecţii video legate de arhitectură, să comentezi proiecte de pe www.east-centricarch.eu, să câştigi premii la concursul pentru cei mai fideli participanţi, să participi la concursul de fotografie pentru a câştiga premii oferite de F64, Fundaţia Calea Victoriei şi Arhitext!
Între 11 şi 12, zi de zi, meşterul de la Incubator 107 te aşteaptă în Atelierul de origami.

Miercuri, 6 iunie, începând cu orele 16:30 se deschide oficial evenimentul, după care la orele 17:00 avem primul dialog cu arhitecţii Alex Adam şi Roger Pop (a.a.studio): See you.
Joi, 7 iunie, la orele 17:00 Adrian Spirescu te invită la un dialog neconvenţional.
Vineri, 8 iunie, la orele 16:30 vernisăm expoziţia Fluenţe în prezenţa ta şi a echipei curatoriale. La 17:00, Maja Bâldea (Parasite Studio) te invită la o şuetă white apartment - fluenţe/influenţe/ecouri.

Pentru că în weekend avem mai mult timp liber ţi-am pregătit mai multe evenimente:

Sâmbătă:
13:00 Dialog cu Vlad Gaivoronschi (Andreescu&Gaivoronschi): Casa Harmonia.
17:00 Silviu Aldea (Atelier Mass) ne prezintă Utopiile Soft.
19:00 Ne mutăm timp de o oră, la Sala Dalles, în cadrul Anualei de arhitectură Bucureşti, pentru invitaţii noştri, SYNN Architekten (Austria), care ne vor dezvălui ce înseamnă pentru ei Modern architecture in rural areas.

Duminică:
13:00 Dialog cu Mario Kuibuş (Re-Act Now): The Ark in contextul Bucureştiului
17:00 Dialog cu Marius Miclăuş (Archaeus) despre Bastionul Theresia
19:00 Ne jucăm HABITAT cu cei de la Odaia Creativă

Luni, 11 iunie, arhitectul Adrian Soare (syaa) te aşteaptă la un dialog la orele 17:00.

Marţi, la orele 18:00, Lenka Kremenova (A1 Architects – Cehia) îţi va dezvălui de ce Size is not fate, size is choice!

Vino aşadar în Pasajul de la Universitate în perioada 6-13 iunie şi conectează-te la arhitectura cu atitudine!

Intră pe www.east-centricarch.eu şi pe www.arhitext.com pentru a afla mai multe detalii şi a fi la curent cu programul evenimentului.
 

Organizator: Fundaţia Arhitext design
Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri: Ordinul Arhitecţilor Filiala Bucureşti, Universitatea de arhitectură şi urbanism Ion Mincu, Bucureşti, Nemetschek România, Mons Medius, MGT Educaţional, Odaia Creativă, Incubator 107, Papiota, de-a arhitectura, Fundaţia Calea Victoriei, F64
Parteneri media print: Arhitext, Atelierul de proiectare, Zeppelin, Igloo, Şapte Seri, Arhitectura, BeWhere
Parteneri media radio&tv: Radio România Cultural, Radio România Internaţional
Parteneri media online: Modernism.ro, Arhiforum.ro, Arhimania.ro, Metropotam.ro, Hipmag.ro, Vernisaje.com, Evenim.ro, Observatorcultural.ro, Calendarevenimente.ro, Centruldepresa.ro, Spatiulconstruit.ro, Architravel.ro, Epiteszforum.hu, Artclue.net, E-architect.co.uk