mood media


20.06.2012
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: PZP Arhitectura
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Liviu ZĂGAN, Costin Beekman, Alexandra Nicolau
Proiectant general: PZP Arhitectura
Proiectant instalații: MC General Consult srl
Anul execuției/finalizării: 2012
Suprafața utilă: 1600 mp
Fotograf: Cosmin Dragomir

SENZORIAL

Senzorial e amenajarea unui spațiu care transmite stări, schimbă dorințe, transformă atmosfere. Deloc întâmplător, proiectul e gândit pentru o companie multinațională care promovează publicitatea senzorială. Ne propunem să oferim angajaților săi chiar experiența pe care ei o promit clienților. S-ar spune că vindem castraveți grădinarului. E un experiment interesant și, de ce nu, o carte de vizită pentru beneficiar. Gândim fiecare spațiu într-o atmosferă diferită, încercăm să influențăm starea de spirit a angajaților.

 

Recepția funcționeză ca spațiu de expunere pentru proiectele companiei. O transformăm în muzeu; albul e fundalul clasic pentru orice exponate, chiar și pentru o colecție de postere publicitare.

 

 

Pentru bucătărie, ne inspiră tendințele bio actuale și hotărâm să folosim mult lemn. Alegem verdele pentru pereți, deși nu ne dorim să reluăm clișeul eco-verde. Verdele relaxează, transformă prânzul în picnic, zi de zi, uneori ne amintește chiar de cele 5 porții de fructe și legume recomandate zilnic.

 

 

Camera de relaxare e veselă și energică. Computerul induce letargie. Ca să combatem fenomenul, alegem pardoseala galbenă și punem multe beculețe la înălțimi diferite. Atmosfera ludică de aici contrasteaza cu birourile pentru ședințe, adevărate “focare” de idei și proiecte. Mai mulți oameni într-o ședintă înseamnă mai multe idei și brainstorming-uri mai incitante. Punem oglinzi pe toți pereții și supraaglomerăm vizual întâlnirile.

 

 

Serverele au un statut special, ele țin lucrurile în mișcare, stârnesc curiozitate, amintesc de Matrixul de acum două decenii. Totul e negru și verde, hubloul devine punct de observație al marii mașinării care ține lucrurile în mișcare. Prin el se vede un discoball colorat în care se reflectă beculețele din jur.

După ce se termină proiectul, încercăm să apreciem nivelul de manipulare senzorială pe care l-am atins. Spațiile au ieșit așa cum am proiectat, dar impactul pe care îl vor avea asupra angajaților companiei e doar previzibil încă. Cu puțin noroc, se va reflecta în proiectele lor viitoare. Amenajarea noastră s-a transformat într-un “pay it forward” senzorial.