Casa PRISPA


23.07.2012
Tipul proiectului: proiect executat
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Echipa PRISPA
Anul proiectării: 2011
Anul execuției/finalizării: 2012
Suprafața construită: 87,15 mp
Suprafața desfășurată: 110,10 mp
Suprafața utilă: 74,80 mp
Valoarea investiției: 125.000 de euro
Fotograf: Cosmin Dragomir

Casa PRISPA este proiectul cu care grupul de 45 de tineri din cele 4 Universități bucureștene (UAUIM, UTCB, UPB și UNArte) vor participa în septembrie la concursul Solar Decathlon Europe 2012, în Madrid.

Este o casă care răspunde în primul rând cerințelor Solar Decathlon Europe (destinată unui cuplu de 2 persoane, cu posibilitatea de extindere, rapiditate în construcție și asamblare, modulare, limitare a volumului în care trebuie să se incadreze întreaga casă etc.). Casa PRISPA preia elemente din arhitectura tradițională românească, adaptate la modul contemporan de locuire și integrând tehnologii care să asigure un confort ridicat.

Ne-am propus să obținem o casă modestă, dar foarte confortabilă, pentru a oferi un exemplu de alternativă la modul în care peisajul rural și periurban s-a dezvoltat în ultimii ani.

Mai multe informații despre întreg proiectul PRISPA pe www.prispa.org

 

 

4 comentarii:

Dan S.
27 Jul 2012 - 05:16 pm

Bravo pentru initiativa, si ma bucur pentru voi ca proiectul vostru a devenit realitate si se va si vinde. Atentie totusi la unele detalii, la care se vede ori ca n-ati invatat la timp ori urmeaza sa invatati:
- accesul nu se pune in coltul casei
- nici aragazul in geam.
Dar e de bine!

PRISPA
29 Jul 2012 - 03:36 pm

Domnule Dan S.

Vă mulțumim pentru încurajare!

Accesul în casă e totuși un subiect discutabil și nu considerăm că există o regulă pentru asta. Defapt dacă ne-am uita la arhitectura tradițională din multe zone ale României, am putea observa ca un astfel de acces e destul de des folosit. Oricum, marcheaza un acees principal, însă e evident că cel puțin pe timpul anotimpurilor calde va fi folosit la fel de mult accesul direct prin ușa glisabilă din fața scărilor.

Cât despre cea de-a doua observație, lângă geam e o mașină de spălat și uscat vase. Aragazul (defapt plita electrică) e pe peretele dinspre baie.

Eduard Mihail
2 Sep 2012 - 02:00 pm

Daca costul final va fi atat de mare pe cat valoarea investitiei atunci este enorm ptr romani. Iar daca este un proiect facut de romani atunci dragi romani sa fie pentru romani! patentat si preferential alocat. Ideea este salvatoare mai ales ptr tineri iar daca autonomia este de 100% atunci veti avea mari piedici. Dumnezeu sa va dea puterea si curajul necesar pentru implementarea acestui proiect dar si mantuire pentru ... curajul de care sunt sigur ca veti da dovada.
n.a cand veti putea, rogu/va nu ma ocoliti cu detalii concrete legate de dorinta mea mai veche de a avea o asemenea casa...

Paicu Alex
18 Sep 2012 - 12:00 pm

Felicitari!