Centru medical Limay


03.09.2012
Numele complet al proiectului: Centru medical pentru persoane cu dizabilități - 55 paturi, bucătărie, loc de luat masa, sală de sport
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: AZC
Localitate: Limay - Franța
Alți colaboratori: Consultant: Forgue / L.Choulet / Batiserf
Client: SIEHVS + SARRY 78
Anul proiectării: 2011
Anul execuției/finalizării: 2012
Suprafața desfășurată: 2555 mp
Valoarea investiției: 7.5 milioane euro (fără TVA)

Proiectul nostru este prins într-un echilibru (și dezechilibru) între plin și gol, cu alte cuvinte între spațiile interioare și exterioare, considerându-le pe ambele materiale de lucru.
Spre deosebire de spațiile programate care sunt destinate cu funcțiuni precise, spațiile infuzate de natură dobândesc un suflu relaxant și un pic de libertate în definirea posibilăților de utilizare.

Șase curți interioare sunt plasate între cele patru unități ale complexului, două mari grădini comune de 350mp și alte patru grădini interioare fiecărei unități, care au rolul de a lumina coridoarele ce duc la camere. Marea grădină deschisă și accesibilă tuturor este situat în partea de est a ansamblului.

Rețeau precisă care irigă aceste spații diferite de recreere nu este redusă doar la funcțiunea unui element de circulație. Culoarul care creează o distribuție eficientă a spațiului, expandează, se transformă și variază- uneori, în zone umbrite lumină, alteori în zone luminoase, se modifică în funcție de spațiul pe care îl traversează - uneori cotit și primitor, alteori drept și îngust. Paleta de materiale si culori este în egală măsură diversă. Astfel, spațiul coridoarelor este revigorat, devenind favorabil acțiunilor spontane, întâlnirilor și nevoilor senzoriale.