Horizon School


10.10.2012
Numele complet al proiectului: Școală primară și gimnazială în peisaj deschis | Concurs deschis organizat de The Flemish Governement Architect | Al doilea laureat
Tipul proiectului: concurs
Autor: BOGDAN & VAN BROECK ARCHITECTS
Localitate: Knokke (Belgia)
Echipa de proiectare: T. Boogaerts, M. Czvek, T. Rigby, M. Steel Lebre
Client: Municipality of Knokke-Heist, Alfred Verweeplein 1, 8300 Knokke, BE
Anul proiectării: 2011
Suprafața desfășurată: 3 156 mp
Valoarea investiției: 4 210 000 euro (fără TVA)

Permanenta prezență istorică a peisajului de polder este resimțită ca o calitate a sitului care trebuie să fie protejată și este, de asemenea, utilizat ca o sursă de inspirație în design. Tipologia clădirilor școlii este concepută similar celei a fermelor din poldere, ca volume solitare în peisajul. Spațiu exterior este structurat ca un peisaj similar cu peticele flexibile și diversificate ale câmpurilor din poldere.

Prin acest mod de îmbinare a clădirilor și a peisajului "ORIZONTUL" devine un mediu de învățare stimulant, cu o volumetrie poetică și evocatoare, o școală care interacționează respectuos cu peisajul din care face parte. De aceea chiar clădirile școlii în sine reprezintă nu numai un proiect educațional și un exemplu ecologic, dar pot fi, de asemenea, văzute ca un proiect-pilot pentru o posibilă dezvoltarea ulterioară a peisajului de polder, menținându-i caracterul și sporindu-i valoarea sa ecologică.