Serile Zeppelin #45: media arhitectură / spații interactive / proiecte transmedia

Marți, 18 decembrie, ora 19, în Aula Magna, Biblioteca Centrală Universitară, "Carol I"

FB event: aici

Cum lumea se schimbă şi tehnologiile de interconectare şi comunicare devin o necesitate profundă a mediului uman, era de aşteptat că epopeea digitală să coboare din telefonul mobil în spaţiile arhitecturale, sau direct în străzi şi pieţe. Advertising, show, comunicare, sau demonstraţie de putere, ecranele se transformă în faţade, televizoarele devin ferestre ale clădirilor. Dacă până acum arhitectura tindea obsesiv către înălţimi, viitorul pare să aducă mai mult spectacol - şi, dacă se poate, interactiv & reactiv. Din ce în ce mai exploatate că resursă de inspiraţie a arhitecturii, fluxurile de informaţii din interiorul clădirilor sau cele rezultate din interacţiunea cu oamenii care folosesc acele clădiri sunt, pe rând, mesaj, entertainment, proiect educativ, cunoaştere. Arhitectura a devenit suport pentru panouri de reclame cu videouri spectaculoase, sau un mega-design de lumini. Mai mult, suprafeţele altă dată inerte reacţionează azi la stimuli diverşi, fie ei vreme sau traficul de pietoni.
Informaţia e de-acum noua structură, sau decoraţie pentru arhitectură, informaţia e noul negru.
Trăiască informaţia!

Întâlnirea zeppelin din decembrie survolează aceste subiecte, vorbind despre felul în care tehnologiile digitale aduc mai mult înţeles, mai multă interacţiune umană în spaţiul arhitectural şi în spaţiul public.

De văzut şi ascultat, între altele, despre:
Bienala de arhitectură media de la Aarhus (Danemarca) şi festivalul Ars Electronică de la Linz (Austria), prezentate de Constantin Goagea și Cristian Iordache (ygreq).

Modulab prezintă proiectele lor transmediale.
+
Vlad Eftenie, fotograf și arhitect, vorbește despre explorări urbane prin tehnici fotografice digitale.

Organizator: Zeppelin

În colaborare cu: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“
Cu sprijinul: Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“
Sponsori: Nikon si Eglo