BON


28.01.2013
Tipul proiectului: proiect executat
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Corvin CRISTIAN, Vlad VIERU
Proiectant instalații: Greenelectric
Anul proiectării: 2012
Anul execuției/finalizării: 2012
Suprafața desfășurată: 200 mp
Fotograf: Corvin CRISTIAN

Din păcate, centrul Bucureștiului și România, în general, trece în această perioadă printr-o manie a demolării clădirilor vechi. Abordarea noastră este o încercare de a păstra unele amintiri ale trecutului pe cale de dispariție.


Peste 200 de uși, ferestre și storuri recuperate au fost folosite ca panouri de perete. Lumina atent plasată contribuie la atmosfera teatrală, dar primitoare.


O parte din uși erau folosite în loc de garduri de împrejmuire a șantierelor în lucru. De aceea pe unele dintre ele sunt vizibile graffiti-uri și uzura extremă.


Am lăsat majoritatea ușilor așa cum le-am găsit, doar nuanțele câtorva dintre ele au fost modificate pentru a se potrivi discret schemei de design cu trei tonuri de culoare (alb, albastru, roșu).