Amenajare locuință


04.02.2013
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: manadelucru
Localitate: Voluntari
Echipa de proiectare: Dorin-Ștefan ADAM, Mădălina IFTIMI
Fotograf: Șerban BONCIOCAT

Casa din Voluntari a fost croită pe tiparul împământenit comunelor de pe lângă București, acum 10 ani. Ceea ce are ea deosebit față de restul caselor din zonă, sau a acelora ce aparțin “stilului” și perioadei în care s-a dat liber la mp și număr de camere, este faptul că a apărut, la acea vreme, într-o revistă de “profil”, beneficiarii casei fiind foarte încântați de aceasta, și de felul în care au locuit aici. 

Inițial, cerințele familiei au fost minimale, legate de o simplă redecorare, pentru ca această casă a lor sa fie din nou în tendințe, însă pe măsură ce s-a avansat, schimbările au fost din ce în ce mai mari, carențele pe care spațiile le aveau devenindu-le din ce în ce mai evidente, și beneficiarilor.

De la prima vizită pe șantier, s-a propus desființarea unora dintre pereții interiori și, implicit, reconfigurarea camerelor. Funcțiunile au fost, de asemenea, relocate, garajul, folosit doar ca spațiu de depozitare, fiind transformat în bucătărie. Pe fostul amplasament al bucătăriei, într-o zonă generoasă și bine iluminată natural, datorită orientării înspre curte, a fost amenajat noul living, cu un dining adiacent.

Pe lângă eficientizarea celorlalte spații rezultate, de tip cămară, din casă, o mare schimbarea a suferit-o mansarda, unde zăcea, în majoritatea timpului, o masă de biliard, și care funcționa, cu preponderență, ca uscătorie. Acest spațiu a fost amenajat ca un etaj al copiilor, constituit dintr-o zonă de lectură, și o mică zonă de home cinema.