Locuință la Montreuil


08.02.2013
Tipul proiectului: concept
Autor: DRAGAN ARCHITECTURE
Localitate: Montreuil
Echipa de proiectare: Radu DRĂGAN,
Suprafața desfășurată: 377 mp
Suprafața utilă: 136 mp

Clădirea este concepută ca un volum decupat în masa compactă a teritoriului: patio-ul, galeria verde, curtea de intrare și grădina posterioară cu piscină sunt tot atâtea decupaje virtuale. Întregul concept e determinat de prezența patio-ului, rezultat din necesitatea de a prezerva cele două ferestre ale clădirii alăturate (interzise de altfel de regulamentul de urbanism, dar clădirea este proprietatea părinților proprietarului).

Am căutat să obținem o maximă transparență și un volum cât mai ușor, pentru a contrabalansa masivitatea volumului construit. În același timp, am urmărit să introducem o oarecare ordine urbană aliniind volumul la cornișa clădirii alăturate și prelungindu-l printr-un portic deschis care delimitează curtea de intrare. Același portic delimitează clădirea de grădina posterioară.

Structura este din stâlpi și grinzi metalice HEB de 20x20 cm aparente în fațade, cu panouri de închidere din beton aparent alb de 7 cm cu termoizolație interioară de 13 cm.

Planul este simplu, un living pe două nivele cu bucătărie deschisă spre patio, două garaje și un hol cu un grup sanitar la parter și o cameră, o bibliotecă și un grup sanitar la etaj. Baia este închisă cu panouri de sticlă și uși culisante. La subsol sa află centrala termică, spălătoria și pivnița de vinuri.