Amenajare în Otopeni


12.06.2013
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: SILVIU MIHĂILESCU & ASOCIAȚII
Localitate: Otopeni
Anul proiectării: 2011
Anul execuției/finalizării: 2012
Suprafața utilă: 250 mp
Fotograf: SMAA

Provocarea acestui proiect a constat în mod special în regândirea funcţională pe întreg nivelul parterului,  noua configuraţie spaţială mizând pe o permeabilitate vizuală cât mai mare a zonei de zi, relaţionând totodată cu restul spaţiilor prin intermediul relaţionării sau continuităţii finisajelor.

Materialele folosite au rolul de a amplifica spaţiul, pornind de la pardoseala din living ce se continuă pe întreaga suprafaţa a parterului, la sticla alba şi piatra naturală folosite în bucătărie şi în holul accesului.


În cadrul amenajării, atât mobilierul cât şi tâmplăriile interioare şi obiectele sanitare au fost proiectate şi executate pe comandă, pentru a răspunde necesităţii de a crea un spaţiu fluid, cu relaţii vizuale controlate între diferitele spaţii. Piesele de mobilier sunt proiectate conform unui  ritm clar marcat, atmosfera fiind întregită prin elemente de design punctuale, precum mobilierul zonei de dining, piatra tridimensională,  tratarea diferită a tavanului de pe zona living-ului, realizată din sticla alba cu rosturi din profile negre şi accesoriile introduse ulterior.