Festivalul New Generations

Festivalul New Generations va avea loc la Milano în perioada 28-30 noiembrie 2013 cu patronajul Chamber of Architects of Milan, a Municipalității din Milano, Politecnico din Milano, Ambasada și Consulatul General al Olandei și Ambasada Spaniei în Italia.

Festivalul New Generations va fi punctul culminant al unui studiu realizat de Itinerant Office, cu scopul de a analiza impactul crizei asupra activității tinerilor arhitecți din Europa. Criza devine o cauza majora de accelerare a tendințelor, ceea ce a dus la o revizuire radicală a abordării profesiei de arhitect și la o regândire a rolului arhitectului în societate. Proiectul, construit în jurul unor interviuri video, a dat viața unei rețele bazate pe colaborare și schimb cultural între mai mult de 40 de birouri sub 36 de ani, din Italia, Spania și Olanda, la care se vor alătura în curând și mai mulți arhitecți din Belgia, Grecia, Portugalia, România, Suedia și Turcia.

Pe parcursul celor trei zile de festival, birourile invitate vor explora aceste probleme prin câteva inițiative răspândite în jurul orașului Milano. Programul se bazează pe trei mari linii: workshop-uri, prelegeri de 20 minute și Shared Lectures, două nopți Pecha Kucha și o expoziție.

 

WORKSHOP-URI

Comunitate și construit
cu: Estudio SIC (Spania) , ateliermob (Portugalia) , studioWOK (Italia)
28-29-30 noiembrie 2013 – max. 40 participanți - Taxa: 149 euro

Criza este doar ultimul pas dintr-o tendință care a adus în ultimii zece ani o generalizare a sărăciei în rândul populației locale: atât cetățenii, cât și administrațiile locale și-au văzut într-o continuă scădere atât veniturile lor, cât și șansa de a accesa sau de a oferi servicii. Confruntându-se cu această stare de fapt multe comunități au reușit să câștige o experiență relevantă. În multe cazuri de la nivel local a pornit un punct de referință la nivel global : auto-construirea, grădinărit comunitar și workshop-uri comunitare, în general. Aceste exemple sunt doar vârful unui iceberg în practicile colaborative.
Obiectivul principal al workshop-ului este de a stimula colaborarea, stabilind un teren comun pe care să se discute și să se creeze condițiile pentru un obiectiv comun. Grupul de îndrumători de proiect va lucra la aceasta cu un grup de studenți și profesioniști.

Artă colaborativă
cu : Pac-Man Arquitectura (Spania ) , Giampiero Sanguigni – Milk Train (Italia) , ZEDZ (Olanda)
28-29-30 noiembrie 2013 – max. 20 de participanți - Taxa: 99euro
Arhitectura comunică de multe cu alte domenii de cercetare și mai ales în ultimii ani, mulți tineri
arhitecți se afirmă în artele contemporane (sculptura, mass-media, performing art ).
Acest workshp dorește să investigheze granița dintre artă și arhitectură, beneficiind de
compania de dans IfIcan’tdance și de un designer de moda.

Criză și inovație
cu: Snark – space making ( Italia ) , Itinerant Office (Italia )
29-30 noiembrie 2013 – max. 150 de participanți - Taxa : gratuit
Workshop-ul va explora în profunzime subiecte centrale precum: relația dintre
arhitectura și economie, accesarea de fonduri și call-uri europene, tehnologia aplicată în
profesie, rețele sociale, accesul la un nou tip de client, internaționalizarea, sustenabilitatea teritoriului la scară locală și regională, administrațiile publice și privat, incubatoare pentru oameni creativi.

 

PRELEGERI DE 20 DE MINUTE

Colaborarea este tema principală a festivalului și toate activitățile sunt modelate pentru a stimula dezbaterea și schimbul cultural. Prelegerile de 20 de minute dau posibilitatea oaspeților noștri internaționali de a vorbesc despre munca lor și de a răspândi proiectele și cercetările lor unui public mai larg. În timpul celor trei zile de festival prelegerile vor avea loc fără pauză, într-un spațiu dedicat în interior la " La Cattedrale " . Bazându-se pe aproape 30 de persoane în 72 de ore, Prelegerile de 20 de minute vor fi difuzate pe streaming și înregistrate atât pentru publicul festivalului, cât și pentru evenimentele viitoare.


SHARED LECTURES

Curatorii New Generations au dezvoltat un nou format de conferințe, Shared Lectures, pentru a reuni practici, legate în mod obișnuit de diferite realități și orașe. Două birouri internaționale, are nu știu foarte multe  despre munca celuilalt, au fost chemate să construiască o prelegere publică de 30 minute, pe o temă comună . O colaborare purtată via Skype, Google Drive, e-mail, telefon mobil, pe un teren comun virtual.
Shared Lectures va avea loc la " La Cattedrale ", vineri și sâmbătă de la 01:30pm și 06:30pm. În timpul celor patru prelegeri toate celelalte activități vor avea o jumătate de oră pauză.

 

NOPȚI PECHA KUCHA

Pecha Kucha este un format internațional celebru născut în Japonia: 20 de imagini, 20 secunde fiecare pentru 6 minute și 40 de secunde de keynote se prezintă un proiect, o experiență, o idee.
Echipa New Generations este oficial ambasador Pecha Kucha pentru Milano și va organiza două nopți / evenimente ( 28 noiembrie 2013 la " La Stecca 3.0 " ora 9.00pm și 29 noiembrie 2013, la " La Cattedrale " ora 9.00pm). Potrivit temei principalele a Festivalului, în fiecare noapte zece invitați vor vorbi despre colaborarea și inovație. Douăsprezece persoane au fost invitate de către curatorii New Generations, în timp ce opt locuri sunt deschise pentru cei care doresc să împărtășească munca lor cu publicul festivalului.

 

SPAȚIU DE EXPOZIȚIE DE LA URBAN CENTER

Proiectul New Generation este rezultatul a doi ani de cercetare condusă de Itinerant Office.
Datorită sprijinului unor corespondenți internaționali au fost realizate mai mult de 40 de video-interviuri, cu o selecție de birouri olandeze, italiene și spaniole sub 36 de ani.
Scopul principal al proiectului este de a construi o platformă europeană pentru schimbul de idei , gânduri comune și viziuni profesionale.
Între 26 noiembrie - 1 decembrie 2013 , Urban Center din Galleria Vittorio Emanuele II ( Milano ) va găzdui o expoziție deschisă publicului, cu toate video-interviurile.

Dintre birourile implicate din Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Turcia, Statele Unite ale Americii: 05am (e), A2BC (it), AP+E (nl, dk), Appareil (e), B22 (it), bam! (it), ONZ Architects (tk), De Kort van Schaik (nl), Denieuwegeneratie (nl), .Fabric (nl), Matteo Ferroni (it), Kick.office (it), ndvr (b) , OFL Architecture (it), Openfabric (nl), Space&Matter (nl), Studio Papaver (nl), Subarquitectura (e).
În scopul de a extinde contactele și colaborările New Generations a fost lansat un Call For Entries către toate birourile sub 36 de ani din Europa, inclusiv din România. Doar prin trimiterea unui video-interviu de 5 minute, fiecare participant ar putea fi admis în rețeaua New Generations.

 

The New Generations Festival is realized

with the patronage of: Chamber of Architects of Milan, the Municipality of Milan, the Politecnico of Milan, the Embassy and General Consolate of the Netherlands, the Embassy of Spain in Italy and ANCE Giovani
in collaboration with: Foundation of the Chamber of the Architects, Urban Planners, Landscape
Architects and Conservators of Milan Province area
with the support of: La Fabbrica del Vapore, Stecca 3.0
main sponsor: EPSON, Rockwool
technical sponsors: Natali Technology, Screenline
content partner: IED Milano
media partners: A10, Archello, ArhiForum, Artribune, Cityvision, Cosebelle, Europaconcorsi,
Future magazine, IaaC, Q9 magazine, Uncube, ZERO
New Generations Festival is curated by Itinerant Office (Gianpiero Venturini, Carlo Venegoni).

 

Pentru a afla mai multe vizitați pagina New Generations.