Casa LARIX


19.04.2011
Tipul proiectului: proiect executat
Localitate: Snagov
Echipa de proiectare: Corvin CRISTIAN,
Anul execuției/finalizării: 2010
Fotograf: Cosmin DRAGOMIR, Cristian CORVIN

Forma și materialele folosite la casă sunt inspirate din vechile magazii de lemn pentru bărci, de pe marginea lacului Snagov. Lotul îngust a generat forma și poziția casei. Din motive de intimitate și panoramă, fațada dinspre stradă este perfect opacă, în timp ce fațadele dinspre curtea interioară abundă în vitraje mari. Pentru protecția solară s-au folosit jaluzele metalice, retractabile, în interiorul peretelui de lemn, când nu sunt folosite. În geometria austeră a casei au fost introduse câteva elemente "romantice", precum balustrada curbă al balconului dinspre stradă și placarea terasei cu elemente din beton colorat. Scaunele Thonet, canapeaua de insiprație otomană (Autobahn), măsuța de cafea din lemn recuperat, fotoliile Matthew Hilton "Oscar" sunt în contrapunct cu spațiile albe minimaliste ale casei. Pereții albi se vor umple cu o colecție de tablouri.

 

 

6 comentarii:

e. atanasiu
19 Apr 2011 - 11:11 am

forma si materiale inspirate de barci? barcile au forme curbe si nu se foloseste laricele (sau rasinoasele). as fi fost pacalit daca macar peretele opac dinspre strada ar fi fost curb, prin preluarea inflexiunii strazii fata de teren.
balustrada aceea romantica este momentul in care arhitectul a scapat proiectul din mana si l-a lasat pe beneficiar sa ia decizii.
bine ca nu locuiesc copii acolo, pentru ca balustrada scarii interiorare sigur le-ar fi pus cateva probleme. ma mir ca verificatorul a stampilat-o asa cum este.
interesant jocul cu betonul aparent, dar nu inteleg ce cauta acolo stalpisorul din fata radiatorului? pe plan nu apare, o fi o ghena de instalatii... a, gata m-am prins, nu era hasurat in plan. e un stalp pe care l-a pus rezistenta ca sa tina coltul din sticla.

Anonymous
19 Apr 2011 - 05:44 pm

baraci, barci...! :)))

Anonymous
19 Apr 2011 - 08:43 pm

Nu mai, nu din barci, ci din magaziile de lemn pentru barci!
Balustrada romantica... poate-i o mica gluma, un zambet. Nu mi se pare prea deranjanta. Poate e bine ca tanarul arhitect poate trece peste preconceptiile tipice ale arhitectilor, referitor la ce e bun si ce nu. De parc-ar sti ei adevarurile universului.
Domnule/Doamna Atanasiu, fac pariu ca sunteti verificator :))
Arhitectura inseamna mai mult decat normative. Poate inseamna in mare parte scenografie... ;)

e. atanasiu
21 Apr 2011 - 12:40 am

as fi jurat ca era scris barci.
arhitectura este 99% scenografie, de acord, poate balconul este o chestie de gust.

arhipura
25 Jun 2011 - 12:20 am

arhipura v-a aduna pe viitor o selectie de proiecte,in special case, ce s-ar potrivi foarte bine in tara noastra draga.

Incercam sa cautam proiecte simple ca planimetrie,dar cu spatii elegant rezolvate si cu un confort ridicat.

Vrem sa aratam ca se poate face o arhitectura simpla si pura,trebuie doar sa deschidem putin ochii,putin mai mult…

http://arhipura.wordpress.com/

daniel
26 Sep 2011 - 02:03 pm

la prima vedere este o arhitectura nereusita, daca este sa judecam dupa preconceptiile noastre. poate pt ca rar ne intalnim cu o comanda completa, de arhitectura + design interior, si de aceea cautam sa facem o arhitectura autosuficienta, poate chiar opresiva, care sa subjuge amenajarile de interior si exterior. aici insa avem de a face cu o arhitectura minimala (si nu minimalista), de fapt un container cat se poate de neutru, care 'striga' dupa detalii si accente. si tocmai detaliile astea ii dau valoare. impresia generala de lejeritate si object trouve e foarte greu de obtinut. e gastronomie franceza, foarte rafinata. gusti putin din platouri foarte mari si foarte albe...