Amenajare Lobby Europe House


21.08.2011
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: REPUBLIC OF ARCHITECTS
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Republic of Architects
Alți colaboratori: Project Manager: BSS, Producție sticlă: SWISSGLASS, Plafon: SCORILLO, Mobilier: EKERO, Proiectoare: 3G INTERNATIONAL, Lumini: ATRIUM DESIGN, Iluminat: CARALUX, Peisagistică: BRISK DECOR, Ușă rotativă: DORMA / DOOR SYSTEM
Client: Victoria International Property
Fotograf: Cosmin DRAGOMIR

Tema pentru această amenajare a fost să schimbăm imaginea lobby-ului clădirii Europe House, păstrând parte din finisaje (granitul care plachează pereţii şi pardoseala), precum şi barul cu toate anexele sale.

Din analiza spaţiului existent a reieşit că principalul dezavantaj al amenajării anterioare nu este neapărat patina timpului sau cea morală, cât mai ales suma de obiecte independente pentru fiecare activitate necesară: barul şi spatiile lounge-ului conex, recepţia întregii clădiri, recepţia dedicată companiei Orange, spaţiile de aşteptare Orange, panourile publicitare. Fiecare din aceste obiecte au o configuraţie diferită în funcţie de activitatea subsumată, impresia spaţială generală fiind de haos, dar nu unul natural, vernacular, ci un tip de haos controlat, studiat, justificat, cu atât mai neinspirat.

Ceea ce ne-am propus a fost să schimbăm vocaţia spaţiului prin inserţia de mobilier. Mai multe utilităţi necesare: două tipuri de recepţii cu destinaţii diferite, două tipuri de zone de aşteptare, barul şi zonele de consum. În loc de a încerca să găsim o tematică care ar fi putut să adune laolaltă toate aceste necesităţi, am ales să le reunim prin două procedee complementare: implozia şi explozia. Am organizat întregul spaţiu prin inserarea celor două mega-obiecte, capabile să îndeplinească funcţiunile solicitate. Astfel, recepţia dublă şi zona de aşteptare sunt explodate în întregul spaţiu, păstrându-şi individualitatea. Spaţiul este umplut şi, drept consecinţă, generat de configuraţia acestor obiecte. Plafonul din tablă perforată le copiaza geometria în încercarea de a accentua întreaga compoziţie.

“X şi ZERO”, locul intersecţiei de interese şi locul de adunare în jurul plantelor decorative, este asumat şi prin păstrarea copertinei de sticlă care marcheaza accesul către lifturi, linie tranşanta între cele două tipuri de activităţi organizate prin această amenajare.

 

 

2 comentarii:

Sisak Tamas
23 Aug 2011 - 10:43 am

Cum in ultimul timp am avut de lucru pe amenajari interioare, ne-am dezvoltat o sensibilitate pentru proiecte similare si cele doua ale voastre ne plac foarte mult! Felicitari pentru ambele!

Inovar
30 Mar 2013 - 03:57 pm

De ce dracu'cand se aproba o ctcosruntie, firma, hotel, crasma etc nu se conditioneaza existenta de parcari in contul proprietarului si nu ultrior sa agresezi pe altii. Oamenii din Dobrogea erau linistiti credeti ca pizzerie le trebuia. Ei traiau acolo ca intr-un satuc se cunoasteau toti cu toti. Sunt si acele vilute duplex. Cine nevia a aprobat si pensiunea aia pe colt. De ce trebuie totul facut cala Ambient colt cu Cuza si Mainu care a inghitit o bretea si a facut parcare? Cine trebuie sa urle pentru asta. Parac daca faci ceva trebuie sa ai acceptul vecinilor. Si mai suntcazuri in zonaGrovitei 13 decembrie si Victoiei in are in ntre case de P sau max P+1 apar P=4. A se vedea Mircea cel Batran, Pictor Luchian, Iancu Jianu, Codrul Cosminului, Moldova, Basarabia, . toate astea atrag oamnei care nu vin cu trotineta acolo