Băncuța forțoasă


04.03.2011
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: FILIP S CONCEPT
Localitate: Baia Mare
Echipa de proiectare: Ionuț Radu FILIP,
Antreprenor general: SC Auxiliar Cons SRL
Client: SC Auxiliar Cons SRL
Anul proiectării: 2010
Anul execuției/finalizării: 2010
Fotograf: Ionuț Filip

Proiectul prezentat reprezintă soluția propusă unui beneficiar (având ca și obiect de activitate confecțiile metalice) la solicitarea acestuia de a concepe o piesă de mobilier de grădină care să poată fi convertită în elemente de mobilier urban sau de interior din materiale diferite (metal, lemn, beton, rășini, fibră de sticlă, compozite).

Având ca și constrângere primară posibilitatea de conversie materială, obiectul propus impunea o volumetrie cu aspect monolitic dar foarte zveltă, cu muchii ferme, aproape tăioase. Senzatia de plutire, de instabilitate a întregului volum este atenuată de planurile înclinate ale planurilor laterale, care se întind tentacular și conferă aspectul de obiect bine așezat. Prototipul a fost propus din tablă ruginită, montat pe distanțiere deasupra unei platforme de lemn, tocmai pentru a accentua prin contrastul de materiale masivitatea, brutalitatea și fermitatea volumetrică, conferindu-i volumului un aspect monolitic și nu a unui înveliș firav.

 

 

6 comentarii:

Anonymous
9 Mar 2011 - 10:36 pm

numai ca a lor nu e "fortoasa":
http://www.stylepark.com/en/extremis/picnik

Sztahura Mark
10 Mar 2011 - 04:45 pm

pt anonymous:
DACA ACUZI ZI CUM TE CHEAMA?...numa asa sa stim cu cine avem de a face si mai zi si tu ... - asa in afara de a cauta linkuri - tu ce ai mai facut in ultima vreme...

rares
18 Mar 2011 - 01:09 am

poti sa faci si o casa cu anvelopanta aia, o chestie
ar arata f bine.

Alexandra Timpau
11 Mar 2011 - 01:47 pm

Salut Mark. Am lasat anonymous ca e "by default" nu ca mi-e jena :)
Linkul cu PicNik l-am vazut acum 4 ani cand m-am documentat cu o colega pentru un proiect de mobilier urban la scoala. In ultima vreme am facut poze si am cautat de lucru.
Si proverbul acela filipinez zice "cin` se scuze se acuza" nu "cine pune linkuri cu un obiect de mobilier urban identic, acuza".

Sztahura Mark
11 Mar 2011 - 02:27 pm

Salut Alexanadra,
cred ca in ultima vreme a inceput un fel de cum ii zice vanatoare de vrajitoare (cine a copiat de unde si de ce) ceea ce ne duce la a pierde din vizor obiectivul. munca munca munca...evident cu un rezultat. un prieten spunea ca ne invartim in jurul cozii in incercarea noastra de a face ceva nou nout (cum nu a mai facut nimeni), ca dupa aia vine cineva care a vazut acum "x" ani la tv, in revista sau oriunde altundeva ceva foarte foarte asemanator. mai sunt si alte exemple nu din arhitectura neaparat, ca la o idee, proiect - spunei cum vrei- sa ajuns la o formula asemantoare (dubios de asemnatoare) de catre 2 entitati separate.
da poate ca ar trebui facut un "BSA" asa ceva din interior...ca si inquizitia.

Anonymous
17 Mar 2011 - 01:31 pm

cred ca tu poti fi linistit: logo-ul tau, ala cu care ai designat poarta omului, nu va fi copiat niciodata!