GARAJ LAMA


17.12.2014
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: LAMA ARHITECTURA
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: arh. Călin Radu, arh. Dan Enache
Proiectant general: LAMA ARHITECTURA
Alți colaboratori: Confecții metalice: Ovidiu Popan_- Vertigo Metal Design
Antreprenor general: LAMA ARHITECTURA
Client: LAMA ARHITECTURA
Anul proiectării: 2014
Anul execuției/finalizării: 2014
Suprafața utilă: 14 mp
Fotograf: autorii

In momentul in care am descoperit acest garaj disponibil spre inchiriere la parterul unui bloc modernist din perioada interbelica, intr-o zona nobila a Bucurestiului, cu un fond construit de mare valoare (strada Paris), am hotarat ca este raspunsul la dorintele noastre.

Pentru început, în loc să recurgem la soluții clasice de finisaj (zugrăveli, îndreptat și reparat pereți, gips-carton etc) am folosit un material reciclat (OSB), cu un preț mult sub potențialul său vizual, pentru a îmbrăca întreg spațiul. În spatele acestui placaj am ascuns întreaga instalație electrică și am făcut uitată culoarea verde a pereților. Totodată, acesta ne-a ajutat să camuflăm accesul spre holul blocului și spre un mic spațiu de depozitare.

A urmat transformarea ușilor fostului garaj (ce au fost îmbrăcate în tablă de oțel) și adăugarea unei tâmplării din același material ce transmite noua funcțiune.

Mobilierul folosit este realizat din placaj TEGO (material industrial întrebuințat la cofrarea betonului), proiectat și pus în opera de către noi. Restul obiectelor folosite sunt cumpărate de la un cunoscut retailer, însă au fost modificate pentru a se adapta cerințelor noastre: am renunțat la brațele canapelei pentru a-i reduce dimensiunile, fotoliul a primit un set de role pentru o mai bună mobilitate, ceasurile au fost transformate în "rame" cu arhitecți, uscătoarele de rufe în forma de caracatiță au devenit suport pentru post-it- uri. Ca obiect de iluminat am folosit 3 lămpi de lucru pentru șantier.