Imobil apartamente P+7


27.08.2011
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: TECON
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Bogdan BABICI, Eliodor STREZA
Proiectant general: SC TECON SRL
Fotograf: Eliodor STREZA

Terenul, cu o suprafață foarte mică, se află într-o zonă destructurată a orașului, într-o zonă de teren viran.
Conform documentației de urbanism construcția nouă va face parte dintr-un front stradal într-o înșiruire de clădiri lipite între ele la calcan. Astfel trebuia rezolvată o volumetrie cu 2 calcane laterale ( sud și nord) dar care nu avea încă vecini, fiind puși în situația de “a da tonul” acestui viitor front.
Pentru a evita o viitoare alăturare nepotrivită și pentru a nu crea constrângeri pentru viitoarele clădiri vecine, am ales “retragerea” fațadei de la limita de proprietate înterpunând între cele două clădiri alăturate câte o zonă tampon, neutră (doi pereți verticali albi stânga dreapta).
Accentuarea direcției est-vest este realizată de doi pereți verticali din tablă neagră care cuprind între ei balcoanele. Balcoanele sunt acoperite cu grătar metalic fapt ce dă dinamism și vibrează fațada tot timpul zilei în funcție de momentul zilei și de direcția de privire.
Lumina naturală este fructificată și speculată și de pergola care acoperă terasa ultimului etaj. Tratarea cu materiale metalice se găsește și la interior în finisarea cu tablă metalică expandată a balustradei scării.
Cele două fațade (est-vest) sunt tratate similar având elemente care stăbat toată clădirea, lucru vizibil atât în parter cât și la ultimul etaj.
Clădirea are câte un apartament cu câte două camere pe nivel, o terasă comună la ultimul etaj care suplinește parterul ocupat cu accesul și locurile de parcare.

 

 

1 comentariu:

daniel
9 Feb 2012 - 03:16 pm

frumos proiect ... simplu si dragut ... il vad de fiecare data cand vin la birou si mi se pare chiar un proiect foarte reusit tinand cont de dimensiuni si de amplasare