Termeni și condiții

Versiunea 1.0 – actualizat la data de 24 noiembrie 2010

1. Informații despre site

1.1.Site-ul web arhiforum.ro este proprietatea Asociației ARHI FORUM, cu sediul în Cluj-Napoca, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul 063905, C.I.F. 27380998, numit pe parcursul acestor termeni și condiții arhiforum.ro.

1.2. Arhiforum.ro este un portal web de arhitectură care urmărește:

- promovarea în mediul virtual a arhitecturii de calitate din România, cu precădere a tinerilor arhitecţi
- realizarea unei baze de date cu proiecte contemporane de arhitectură şi urbanism
- crearea unei platforme de discuţie profesională
- o agendă de arhitectură online
- promovarea concursului de arhitectură ca modalitate de atribuire a proiectelor publice şi ca măsură de igienizare a produsului arhitectural
- exportarea arhitecturii româneşti prin intermediul portalului în limba engleză Regional Architectural Media Project

2. Proprietatea Intelectuală

2.1. Conținutul și design-ul arhiforum.ro, inclusiv bazele de date accesibile prin intermediul său, sunt proprietatea arhiforum.ro și sunt protejate prin legislația românescă în vigoare cu privire la drepturile de autor și drepturile conexe. În cazul informațiilor și conținutului postat de utilizatori înregistrați sau terțe părți ori parteneri pe site-ul arhiforum.ro, dreptul de autor și responsabilitatea asupra acestora aparțin în totalitate celor care au publicat acea informație. În cazul conținutului preluat de la parteneri pe baza acordurilor încheiate, acestea sunt identificate prin menționarea numelui partenerului lângă textul sau imaginea respectivă. În cazul proiectelor publicate drepturile de autor asupra proiectelor rămân la autorii acestora, arhiforum.ro acționând doar ca un găzduitor gratuit al informațiilor respective.

2.2. Cu excepția conținutului specific prezentat la punctul 2.1, unde se aplică termenii licențelor respective, puteți folosi conținutul arhiforum.ro doar pentru folosința dvs. personală, iar acțiunile descrise mai jos nu sunt permise în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea arhiforum.ro:

a. îndepărtarea însemnelor care identifică dreptul de autor al arhiforum.ro asupra conținutului;

b. modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea în orice mod sau formă, precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, în lipsa obținerii în prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastră;

c. reproducerea sau stocarea conținutului, precum și trimiterea acestui conținut către orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informației, dacă scopul acestei activități este unul comercial.

2.3. Este interzisă orice utilizare a conținutului arhiforum.ro în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document sau de legislația în vigoare. Cererile de utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email redactia[at]arhiforum.ro.

2.4. In condițiile în care considerați că un anumit conținut aflat pe site-ul arhiforum.ro încalcă drepturile dvs. de proprietate intelectuală, dreptul la viața privată, la publicitate sau alte drepturi personale, sunteți rugat să trimiteți un email la contact[at]arhiforum.ro cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor arhiforum.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform Legii 365/2002 privind comerțul electronic.

2.5. În cazul articolelor încărcate de utilizatori (comentarii, etc.), arhiforum.ro funcționează într-un regim de găzduire gratuită și ca atare nu putem fi făcuți responsabili pentru conținutul pus de terțe persoane pe serverul nostru. Din cauza numărului mare de fișiere găzduite, este imposibil să facem o evaluare individuală și obiectivă a fiecărui conținut postat de utilizatorii înregistrați. Deși depunem toate diligentele pentru identificarea și ștergerea conținutului ce ar încălca drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane, scopul site-ului arhiforum.ro fiind informarea cititorilor noștri în mod legal, există posibilitatea ca un anume conținut postat de utilizatorii înregistrați să încalce drepturile terților. In aceste condiții vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa contact[at]arhiforum.ro cu drepturile încălcate, pentru a permite administratorilor arhiforum.ro să acționeze în conformitate cu dispozițiile legale conform art 14 din Legea 365/2002 privind comerțul electronic.

3. Suspendarea accesului

3.1. Arhiforum.ro poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să blocheze accesul dvs. la conținutul siteului sau la o parte a acestui conținut.

4. Schimbari ale site-ului

4.1. Arhiforum.ro își rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau șterge în orice moment porțiuni ale conținutului său. De asemenea, arhiforum.ro își rezervă dreptul de a restricționa accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut. 

5. Inregistrare, parole și responsabilități

5.1. Accesul dvs. la serviciul de Newsletter sau unele facilități din cadrul siteului necesită înregistrarea dvs. cu un nume de utilizator și o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Arhiforum.ro nu va cere niciodată parola conturilor dvs. în mesaje prin postă electronică sau telefon.

5.2. Din păcate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. In consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația personală, arhiforum.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dvs. risc.

6. Publicitatea și conținutul furnizat de alte părți

Anumite părți ale continutului publicat pe arhiforum.ro pot să fie furnizate de terțe persoane cu care arhiforum.ro are relații de parteneriat în acest sens. De asemenea, în interiorul conținutului arhiforum.ro pot fi incluse secțiuni publicitare în care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terțe persoane. Arhiforum.ro nu este responsabil în nici o măsură asupra conținutului furnizat de terțe persoane, indiferent că acesta este publicitar sau nu. De asemenea, arhiforum.ro nu este responsabil de conținutul paginilor externe la care se face trimitere din interiorul său.

7. Legea guvernantă

Drepturile și obligațiile părților, impuse de prezentele termeni și condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produce prezentul acord vor fi interpretate și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest acord va fi adus spre soluționare în fața unui arbitru, iar în condițiile în care părțile nu cad de acord asupra numirii unui arbitru în termen de 15 zile de la notificarea litigiului, competența va reveni instanțelor românești.