Biserici de lemn. Reaşezarea în comunitate. Boz, Târnăviţa, Cerviceşti.

Fundaţia Pro Patrimonio organizează expoziţia Biserici de lemn. Reaşezarea în comunitate. Boz, Târnăviţa, Cerviceşti. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie 2012, la ora 18:00, la sediul Fundatiei Culturale "Casa Storck" din str. Vasile Alecsandri nr. 16, Bucureşti. Expoziţia va fi completată cu seri de film (Casa Storck)  şi discuţii (Cafe Verona) în 11, 14 si 17 decembrie.

Dezbateri:

  • 11 decembrie, ora 18.30 - Ştefan Bâlici, Dan Mohanu
  • 14 decembrie, ora 18.30 - Şerban Sturdza, Mihai Dragomir
  • 17decembrie, ora 18.30 - Vintilă Mihăilescu, Ştefan Vianu

Evenimentul face parte din proiectul 60 de biserici de lemn şi este realizat de echipele de tineri arhitecţi voluntari care au participat la şantierele de intervenţie de urgenţă la bisericile: Boz şi Târnăviţa (jud. Hunedoara) şi Cerviceşti (jud. Botosani): Ioana Banica, Mihai Bucur, Dan Cioclu, Tudor Elian, Raluca Herman, Răzvan Moldoveanu, Dana Ninulescu, Maria Daria Oancea, Alina Panait, Raluca Peştişanu, Sergiu Popa, Simina Ana-Maria Purcaru, Matei Eugen Stoean, Ioana Tilicea, Mara Vasile.

Expoziția este o etapă în procesul reînsușirii acestor biserici, etapă ce are rolul de a informa, de a implica, de a discuta și de a dezbate, de a ridica întrebări și de a găsi răspunsuri, de a asigura integritatea și buna funcționare a acestor spații, de a asigura cadrul unor intervenții viitoare.