Calcan à la Cluj - Worshop de artă în spaţiul public

"Numele meu e Dan Perjovschi. Sînt un artist care trăiește din artă. Locuiesc la Sibiu şi expun la New York. N-am ramă. De 20 de ani desenez direct pe pereţii muzeelor.

Vin la Cluj să plănuim împreună nişte intervenţii urbane. Nu mă interesează arta care “înfrumuseţează” oraşul. Nu ma interesează graffitiurile narcisiste. Nu mă interesează bla-bla-ul estetic.

Mă interesează proiectul critic care chestionează oraşul. Mă interesează arta cu atitudine. Oraşele ne-au fost ocupate economic (reclame şi beri) şi politic (monumente şi zile naţionale). Hai să recuperăm o bucăţică.

Ce este spaţiul public? Ce  înseamnă responsabilitate? Dar libertatea de expresie? Care sînt urgenţele Clujului? Care sînt problemele tale? Cine locuieşte după zidul pe care urmează să intervii? Ai ceva de spus? Ai curiozitate?

Discuții, idei, brainstorming, schiţe, desene, planuri. Ziduri reale, ziduri imaginare. Soluţii. E posibil să intervenim pe nişte calcane pe bune. E posibil să rămînem la stadiul de proiect. Sau găsim noi ceva între. Ne descurcăm."

Workshop de 3 zile care ţine o viaţă.

NUMĂRUL DE LOCURI ESTE LIMITAT.

ÎNSCRIERILE SE FAC LA ADRESA DE MAIL : workshopcalcane@gmail.com. Mail-ul trebuie să conţină nume,prenume,adresa de mail, facultate, an de studiu, nr. de telefon.

În data de 5 martie ora 22.00 se va publica o listă cu participanţii. În e-mailul pentru înscriere ne puteţi ataşa schitele voastre, pentru a fi cât mai convingători pentru selecţie.