Expoziția "Olane dobrogene"

Pe 27 iunie, cu ocazia Nopții Albe a Fotografiei, eveniment realizat de F64 și Pixelpedia, Igloo media va organiza expoziția de fotografie “Olane dobrogene”. Vernisajul va avea loc începând cu ora 19:00 în pubul Energiea din str. Brezoianu nr 4.

Alături de albumul din colecția igloo patrimoniu – Olane. Case tradiționale din Dobrogea – expoziția își propune să ofere o perspectivă bine documentată asupra arhitecturii tradiționale a Dobrogei, promovând specificul locului, precum și responsabilitatea și nevoia de implicare în actul de arhitectură.

Expoziția prezintă o selecție de fotografii publicate în albumul Olane ce încearcă să surprindă ceea ce a mai rămas din arhitectura tradițională a zonei. Fie că este vorba despre gospodării înstărite sau despre locuințe în plină ruină, toate imaginile cartografiază specificul acestui spațiu confruntat în ultimii ani cu invazia materialelor contemporane artificiale și a formelor care au migrat din arhitectura oricum îndoielnică a orașelor.

Peste 30 de locații din Capitală au pregătit expoziții de fotografie în cadrul acestei prime ediții a Nopții Fotografiei. Galerii de artă, cafenele, cluburi și chiar sedii de companii alcătuiesc traseul unei nopți dedicate poveștilor vizuale de diverse tipuri, de la peisaje tradiționale la portrete expresive sau fotografii de eveniment, toate sub semnul pasiunii pentru fotografie.

Expoziție realizată cu sprijinul: Energiea, Plot Shop.