Igloo #138: Acupunctură urbană

igloo a pregătit pentru acest număr de vară o serie de proiecte exemplare care, prin capacitatea lor de a răspunde corect cerințelor impuse de spațiul în care au fost amplasate, reușesc să revitalizeze întreg peisajul, îmbogățindu-l.

Cele două proiecte prezentate în dosarul acestui număr, unul din orăşelul Selb, Bavaria, iar celălalt din Paris reușesc datorită atenției acordată construirii să "vindece" zonele urbane în care se află. Centrul pentru copii din Selb, proiectat de două tinere echipe spaniole, preia într-un mod creativ vocabularul standard al clădirilor vecine, iar cel de-al doilea proiect, complexul școlar realizat de Vicent Parreira a devenit un reper de dezvoltare durabilă pentru orașul Saint-Denis.

De la noi, revista aduce în atenție Casa din pădure semnată Igloo Architecture, care se integrează perfect mediului natural în care a fost construită și Casa AB din Timișoara realizată de echipa de arhitecți Andreescu&Gaivoronschi.

Tot din România, igloo aduce în atenție noua berărie Bragadiru situată în Centrul Vechi al capitalei, dar ne oprim și asupra unei frumoase gospodării din Viscri, un proiect exemplar de restaurare a unei case vechi tradiționale.

Oogli prezintă pe larg într-un material semnat Daria Ghiu pavilioanele expuse în cadrul Bienalei de Artă de la Veneția, iar la rubrica de design ne oprim asupra festivalului Romanian Design Week, cel mai important eveniment românesc de profil din acest an.

Odată cu apariția numărului de iunie, puteți accesa noul igloo.ro cu un design dinamic și un conținut mai bogat!

Numărul de iunie igloo poate fi găsit în rețeaua de magazine Inmedio, librăriile Cărturești, magazinul Dizainăr, galeria Alchemia și poate fi comandat online.