Lansare de carte „Casa pasivă”

Lansare de carte „Casa pasivă” de Anton Graf, la Librăria Cărturești Verona, miercuri, 29 mai, ora 18.00

Miercuri, 29 mai, ora 18.00, la Librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15, sector 1, București) va avea loc lansarea cărții „Casa pasivă” de Anton Graf, publicată de Editura Casa sub egida Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

Controlul și gestionarea rațională a energiei regenerabile și ”verde” vor ajunge rapid motorul economiei de stat, și sunt un indicator de o foarte mare încredere al nivelului de trai și al gradului de conștientizare și responsabilitate pentru mediul înconjurător al unui popor.

O casă pasiva consumă cu 80-90% mai puțină energie pentru încălzire și răcire decât o casă convențională, iar printr-o proiectare optimă se pot reduce substanțial cheltuielile cu materiile prime, structurile mecanice și arhitectonice necesare. Realizarea unei asemenea locuințe cu grad înalt de confort și eficiență din punct de vedere energetic poate deveni un vis realizabil pentru oricine.

Vor discuta despre situația caselor pasive din România și standardele care trebuie aplicate în domeniul construcțiilor verzi pe viitor dl. Steven Borncamp, Președintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), si dl. arhitect Radu Andone, lectorul cărții ”Casa Pasivă”.