Workshop Curtişoara 2012

4 - 18 Iulie 2012 - al 6-lea workshop internaţional de arhitectură, Curtișoara 2012

Acest eveniment este organizat de către asociaţia Artis Peritia, un ONG care promovează meşteşugurile şi invăţământul prin practică. Este patronat de către arhitectul Ştefan Bortnowski.

Locaţie

Domeniul Cula Curtişoara (45.108423N, 23.353586E), lângă satul Curtişoara, la 10km de Târgu Jiu, celebrul oraş unde a construit Brancuşi singurul lui ansamblu monumental.

Activităţi

Obiectivul principal al workshop-ului din acest an este de a lucra pe casa care va găzdui în viitor Centrul lemnului de la Curtișoara. Este o ocazie de a descoperi lucrul cu tâmplăria de lemn, și a tencuielilor de argilă și var.

Pe parcursul atelierului studenții vor descoperi și principiile unui proiect de restaurare, prin exerciții practice.

Sosirea

Studenţii sunt aşteptaţi în muzeul satului de la Curtişoara pe 3 iulie, în cursul serii. Dacă participanţii ajung cu trenul, aceştia pot fi aşteptaţi de către organizatori în gara din Târgu Jiu.

Cazarea

Studenţii vor sta în case din muzeul satului din Curtişoara. Mancarea va fi gătită de către participanţi în echipe, cu rândul, o oportunitate bună de a se cunoaşte mai bine!

Costuri

Workshopul costă 250 de euro, care acoperă masa, cazarea pe timpul workshop-ului şi ce implică practica. Asociaţia Artis Peritia va furniza uneltele necesare pentru lucrări. Fiecare student este rugat sa respecte regulile de folosinţă, şi pentru siguranţa lor, şi pentru a nu micsora durata lor de folosinta.

Dupa confirmarea participatiei (1 mai), un avans de 100 de euro trebuie achitat în contul Asociatiei până la finalul lunii iunie. Diferența va fi achitată de către studenți în prima zi de workshop.

    

Inscrieri

Studenţii interesaţi se pot înscrie trimiţând pe adresa artisperitia@gmail.com un singur PDF care va conţine: CV, o scrisoare de intenţie şi un desen cu subiect la alegere. Înscrierile sunt deschise până la data de 15 mai. Fiind un număr de locuri limitat, studenţii vor fi acceptaţi în ordinea înscrierii. În data de 1 mai vor fi anunțați cei acceptați. După confirmarea că aţi fost acceptaţi la workshop, plata avansului se poate face până în 30 iunie in contul Artis Peritia: SWIFT: RZBR ROBU, IBAN: RO62 RZBR 0000 0600 1214 2125. Restul plăţii se va achita la sosirea în Curtişoara.

Echipament

  • sac de dormit
  • echipament de lucru: bocanci de şantier ranforsaţi, pantaloni solizi, mănuşi...
  • unelte de desen
  • protecţia solară
  • o tonă de entuziasm!

Observaţii

Pentru a putea comunica în timpul workshopului, studenţii trebuie să vorbescă cel puţin una din limbile franceză, engleză sau română. Participanţii nu sunt asiguraţi în caz de accident.