Workshop: Lăcuste în eter #4

Lăcuste în Eter este un experiment început în urmă cu 4 ani, cănd un grup de tineri arhitecţi şi-a propus să exemplifice potenţialul arhitecturi parametrice şi a metodelor de fabricaţie digitală de a reanima spaţii semi amandonate. Astefel s-a început organizarea unor serii de workshopuri compuse din şedinţe intensive de training şi experienţă practică de la printări 3d la construirea de instalaţi.

Anul acesta, timp de 10 zile, între 8 și 18 iulie, ne ocupăm de conceptul şi strategii de determinare a formei pentru locul de scena şi soluţii de iluminare a acesteia. Locaţia aleasă este curtea barului Aethernativ din Timişoara. Workshop-ul se împarte pe 5 zile de training intensiv cu o curriculă ce acoperă Rhino 5, Grasshopper şi Kangaroo adică modelare 3d, design parametric sau procedural şi simulare de fizică în determinarea volumetriilor. Zilele de training sunt urmate de 5 zile în care ne propunem generarea de volumetrii care au la baza cod și algoritmi, machetare cu fabricație digitală (tăiere laser/ print 3d).

Workshop-ul s-a bucurat de suportul diverselor firme şi organizaţii, anul acest avîndu-i alături ca parteneri pe: OAR Timiş, Plexive şi un start up producător de printere 3d, Symme3D. Prieteni susţinători: Revista Arhitectura, Asociaţia Asta, Asociaţia de la 4, barul Aethernativ.

Mai multe informatii despre curricula, traineri si  modalitati de inscriere gasiti pe site sau prin email: info@edukube.org.