Workshop de arhitectură parametrică la ARKA

ASAI organizează în perioada 23 aprilie – 12 mai 2012 cea de-a III-a ediţie a festivalului de arhitectură şi artă ARKA (“Architecture Revolution Knowledge Art”) - un eveniment socio-cultural complex, bazat această dată pe tema "Once upon a town".

Primul eveniment al festivalului se referă la Workshop-ul de arhitectură parametrică Rhinoceros şi Grasshopper, desfășurat în perioada 23-28 aprilie, sub îndrumarea trainer-ului Andrei Răducanu.

Într-un peisaj urban monoton şi rutinat, pavilionul din cadrul workshop-ului de arhitectură reprezintă un contrapunct necesar, o tuşă de culoare pe un fundal autohton gri. Prin acest workshop se iniţiază ideea de micro-intervenţie urbană cu scopul de a răspunde cât mai direct nevoilor de socializare şi culturalizare a comunităţii existente. 

Designul pavilionului va fi elaborat în cadrul training-ului de arhitectură parametrică ţinând cont de contextul istoric şi de spiritual,  printr-o funcţie de tipul unui spaţiu expoziţional, ce va avea ca principal scop constituirea unui  punct de interes pentru trecători,  printr-o încercare de a le stimula imaginaţia şi de a-i invita să participe la evenimentele festivalului.

Asamblarea pavilionului constituie un alt eveniment important al festivalului, și se va concretiza într-un workshop în perioada 7-12 mai.