Atelierul Internaţional de la Mesendorf

Arhitectură de pămant şi acoperişuri vegetale - cea de-a patra ediţie a atelierului “Să construim ecologic invăţând de la arhitectura tradiţională” va avea loc la Mesendorf, Jud. Braşov, în perioada 10 – 15 Septembrie 2012, organizat de către Asociaţia SAT TRANSILVANIA în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România  şi  Fundaţia Pro Patrimonio.

Îndrumători: Arh. Silvia Demeter-Lowe – arhitect specialist în conservare arhitecturală şi arhitectură ecologică- precum şi invitaţii săi din ţară şi străinătate: Kevin McCabe - specialist în construcţii din pământ, Geoffrey Richard Gale - meşter pietrar, specialist în mortare de var, Cosmin Frunteş - artist plastic.

Acest atelier se adresează în special studenţilor şi profesioniştilor din domeniul arhitecturii şi  construcţiilor  şi  îşi propune să ofere o oportunitate participanţilor de a se implica în acţiuni practice, astfel invătând „cu mâinile lor” despre beneficiile utilizării materialelor şi tehnicilor tradiţionale de construcţie. De asemenea, locul desfăsurării atelierului -satul Mesendorf- oferă un exemplu de habitat în care mediul construit şi cel natural coexistă armonios.

Arhitecta Silvia Demeter-Lowe este organizatoarea şi iniţiatoarea atelierului de la Mesendorf. Este absolventă a cursului de masterat al Universităţii Oxford Brookes, bursieră SPAB în 2004 (Society for the Protection of Ancient Buildings, UK) şi are o experientă de 10 ani în domeniul conservării arhitecturale şi arhitecturii ecologice în Marea Britanie şi România.

Atelierul de la Mesendorf a reuşit să ajungă la cea de-a patra ediţie datorită sprijinului necontenit din partea  Domniei Sale, architect Serban Cantacuzino, Preşedinte  şi Fondator al Fundaţiei Pro Patrimonio. Anul acesta vor fi acordate două burse ‘Cantacuzino’. Acestea vor fi obţinute de acei doi participanţi ai căror eseuri motivaţionale vor fi cele mai convingătoare.

Deasemenea, în seara zilei de 14 septembrie va avea loc, că în fiecare an, la încheierea atelierului, tradiţionala  ‘Petrecere în Ogradă’.

Având în vedere caracterul practic al atelierului, participanţii au obligaţia de a se prezenta cu echipament de protecţie adecvat activităţilor de şantier: cască, salopetă, ochelari de protecţie, mănusi, incălţăminte de lucru.

Perioada de înscriere la workshop s-a prelungit! Puteți să vă înscrieți la adresa mesendorfworkshop@gmail.com sau contextarchitecture@gmail.com. Mai multe detalii găsiți în formularul anexat.

Vă aşteptăm cu drag la Mesendorf!