Workshop "Parc Mobil"

 

Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj organizează în luna noiembrie workshop-urile premergătoare Zilelor Arhitecturii 2013 (ZA2013).

Primul dintre ele este "Parc Mobil".

Parcul mobil” este manifestul nostru pentru spațiile verzi din Cluj-Napoca. Participanții la atelier vor avea la dispoziție un cap-tractor legat cu o semi-remorcă și vor avea misiunea de a amenaja pe această platformă un parc cu tot ce înseamnă el, de la faza de proiectare până la faza de construcție.

Parcul se va plimba apoi în cadrul ZA2013 în locurile alese inițial, zone care duc lipsă acută de spații verzi sau în care acestea sunt folosite necorespunzător. Se va opri, se va extinde în afara platformei pe care este amenajat și va ocupa spațiul în încercarea de a induce constiinței publice importanța folosirii adecvate a acelor zone.

În parc se vor organiza evenimente, picnicuri, piese de teatru, proiecții de film, mici concerte, sau cocktail party-uri.

Proiectul se va desfăşura în 3 etape :

  • I   : faza de propuneri/soluţii (8-12 noiembrie)
  • II  : faza de detaliere tehnică
  • III : faza de construcţie, parcul fiind pus în funcţiune în cadrul Zilelor Arhitecturii 2013.

Workshop-ul îi va avea coordonatori pe Alex Axinte şi Cristi Borcan (studioBASAR), Diana Culescu (RPR Birou de Studii Contemporane-peisagist), Laura Panait (antropolog), Tiberiu Ciolacu (Planwerk).

Ne Vedem Joi -  "Situația spaţiilor verzi din Cluj"

Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj organizează o întâlnire în cadrul NVJ cu Alex Axinte şi Cristi Borcan (studioBasar), Diana Culescu (RPR-Birou de Studii Contemporane- peisagist), Tiberiu Ciolacu (Planwerk) şi Laura Panait (antropolog), în 8 noiembrie, de la ora 19:00, la Centrală (str. René Descartes, nr.30). Temele de discuţie vor fi spaţiile verzi din Cluj Napoca şi manifestul A.St.A -  "Parc Mobil".